Ağrısız ve Tıraşsız Saç Ekimi Yöntemleri

Ağrısız ve Tıraşsız Saç Ekimi Yöntemleri

Ağrısız ve tıraşsız saç ekimi yöntemleri son dönemde oldukça yoğun talep görüyor. İşte ağrısız ve tıraşsız saç ekimine dair detaylar...

Özellikle de kadın hastaların bu yöntemleri daha sık araştırıp tercih ettiği görülüyor. Çünkü kadınların saçlarında genel olarak bölgesel dökülmeler bulunuyor. Diğer sağlıklı saç kısımlarında ise saçlarının kesilmesini istemiyorlar. Bu nedenle kadınlardaki bölgesel saç ekimi işlemlerinde, tıraşsız saç ekimi yöntemi doktorlar tarafından da sıklıkla öneriliyor.

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?
Saçlarında kaçınılmaz ve çözümsüz saç dökülmeleri görülen herkes saç ekimi yöntemlerine başvuruyor. Kadın-erkek fark etmeksizin herkesin bu yöntemlere başvurduğunu söylemek mümkündür. Tıraşsız saç ekimi de en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. En yalın tanımıyla bu saç ekimi işlemi, çeşitli faktörlere bağlı olarak dökülen saçların yeniden çıkması için yapılan işlem bütünüdür. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere genelde kadın hastalar tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü saçlardan greft toplanması gerektiğinde kadınlar uzun saç kısımlarının tıraşlanmasını pek talep etmiyor. Peki, kadınlarda saç dökülmesi ve saç ekimi işlemi nasıldır?

Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Saç Ekimi

Ağrısız tıraşsız saç ekimi yöntemleri, kadın-erkek tüm hastalar tarafından tercih edilebilir. Ancak kadınlarda daha sık kullanıldığı görülüyor. Bildiğiniz üzere erkek ve kadınlarda görülen saç dökülmeleri oldukça farklıdır. Erkeklerin genetik yapısı kellik durumuna daha yatkınken kadınlarda görülen saç dökülmeleri genelde kellik durumu değil de seyrelme meydana getirir. Bu nedenle de tıraşsız saç ekiminde ne gibi detaylar uygulandığını aktarmadan evvel kısaca kadın tipi saç dökülmelerini aktarmak gerekiyor.

Saç dökülmeleri çeşitlerinin tümünde D vitamini, E vitamini ve B vitamini oldukça önemli yer tutmaktadır. Bu vitaminlerin haricinde diğer gerekli olan vitamin değerlerinizin de normal bir dengede olması gerekir. Saçınızı şampuanlamadığınız sürece günde 100'den fazla saç dökülmesi normal değildir. Bu durumda 250'ye kadar saç dökülür. Tıbbi muayene ve diğer testlerden sonra tanı net değilse, kafa derisinden biyopsi alınması ve yapılması gerekir. Biyopsi, saç köklerinin normal olup olmadığını belirlemeye ve skarlaşmaya neden olan alopesiyi (saç folikülünün tahrip edilmesiyle) olmayan alopesiden ayırt etmeye yardımcı olur. Saç kökleri, anormal ise biyopsi olası nedenleri gösterir.

Kadınlarda saç dökülmesi açısından kullanılacak her ürün ayrı önem taşır. Bu yüzden yapılan araştırmalarda saç dökülmesine karşı kullanılmakta olan birçok ürünün yanlış tercihler nedeniyle etki göstermediğini anlatmaktadır. Bu konuda izlenmesi gereken yol ise hekime danışılarak tedavi programının uygulanmasıdır. Tedavi de izlenecek yol şu şekilde özetlenir:

  • Bazı saç değiştirme yöntemleridir (kimyasal boyalar vs.).
  • Saç dökülmesine neden olan ilaçlar değiştirilir veya durdurulur.
  • Hormonal bozukluklar, nedene bağlı olarak ilaç veya cerrahi ile tedavi edilir.
  • Bu minerallerde eksiklikler tespit edilirse demir veya çinko takviyeleri verilir (demir eksikliği ve çinko eksikliği ).
  • Aşırı A vitamininin neden olduğu alopesiden muzdarip kişilerde, A vitamini alımı azaltılabilir.

Tüm bu tedaviler sonucunda, hala saç dökülmeleri devam edebilir. Bu gibi durumlarda kişiler, direkt saç ekimi yöntemlerine başvurabilir. Özellikle de kadınların bu konuda mustarip olduğunu söylemek mümkündür. Saç dökülmesi tedavilerinden etkin sonuç almayan kadınlar veya erkekler, daha kalıcı bir sonuç için ağrısız tıraşsız saç ekimi yöntemini uygulatabilir. Peki, bu işlem nasıl uygulanır?

Tıraşsız Saç Ekimi Yöntemleri

Saç ekimi işlemlerinde uygulanan birden fazla yöntem bulunuyor. Ayrıca uygulanan her saç ekimi yöntemiyle beraber çeşitli teknikler de gereksinim durumuna göre kullanılabilir. Saç ekimi yöntemleriyle beraber tercih edilen tekniklerden biri ise tıraşsız saç ekimi tekniğidir. Bu yöntemle beraber kullanılan saç ekimi yöntemleri:

  • FUE Saç Ekimi Yöntemi,
  • DHI Plus Gold Yöntemi,
  • Safir Perkutan Yöntemi olarak sıralanabilir.

Tüm bu yöntemlerle beraber tıraşsız saç ekimi tekniği kullanılabilir. Özellikle de küçük bir bölgede saç azalması olan hastalar, kalan saçlarının operasyon sırasında kesilmesini istemiyorsa bu teknik tercih ediliyor. Sadece belirlenen donör bölgesinde, hafif bir tıraşlama işlemi yapılarak en hızlı şekilde sağlıklı greftler nakledilmek üzere alınıyor. Bu yöntemin en büyük avantajı ise operasyondan hemen sonra kişinin estetik anlamda bir kaygı yaşamadan normal yaşamına ve iş hayatına kaldığı yerden devam edebilmesidir.

Ağrısız ve Tıraşsız Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi yöntemlerinin farklılık göstermesi gibi fiyat detayları da oldukça farklılık gösteriyor. Klasik ve modern saç ekimi yöntemleri arasında belirgin bir fiyat farkı bulunuyor. Özellikle de yeni geliştirilen saç ekim yöntemlerinin eskilerine göre daha pahalı olduğunu söylemek mümkündür. Aynı durum çeşitli saç ekimi yöntemleriyle beraber kullanılan ağrısız tıraşsız saç ekimi tekniği için de geçerlidir.

Bu uygulamanın fiyat detayları hangi saç ekimi yönteminin kullanılacağına, greft sayısına uygulayacak doktorun tecrübesine göre değişir. Bunların yanı sıra saç ekim merkezinin fiyat politikaları da oldukça etkili bir faktördür. Eğer siz de bu işlem için talep edilen fiyat detaylarını öğrenmek istiyorsanız doğrudan saç ekim merkezleri ile irtibata geçebilirsiniz. Bu ekim merkezlerine ağrısız tıraşsız saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak istediğinizi belirtmeniz halinde size yardımcı olacakladır.

Tıraşsız Saç Ekimi Yorumları

Daha önce hiç saç ekimi işlemi yaptırmamış herkes, işlemin detaylarını merak ediyor. Özellikle de saçlarına ekim işlemi yapmaya karar veren kişilerin bu konuda sıkça araştırma ve analiz yaptığı görülüyor. Çünkü Türkiye’de saç ekimi sektörü oldukça geniştir. Bu nedenle de hizmet veren doktor ve saç merkezi sayısı da oldukça fazladır. Herkes en iyi saç ekimi merkezinden hizmet alarak kesin saç ekimi sonuçları görmeyi istiyor. Bunu yapmak istiyorsanız basit bir araştırma-analiz işlemi işinize yarayacaktır.

Genel olarak saç ekimi yöntemlerine dair detaylara ulaşmak üzere işlem yaptıran hastalara ait tıraşsız saç ekimi yorumları işinize yarayacaktır. Bu yorumlara özellikle de saç ekimi merkezlerinin ve saç ekimi doktorlarının sosyal medya hesaplarından ulaşmanız mümkündür. Bunun yanı sıra çeşitli sözlük ve forum sitelerinde de konuya dair hasta yorumlarını görmeniz mümkündür. Bu yorumları analiz ederek en doğru saç ekimi yöntemi ve doktoru hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler