Ağrı'da başkanlık koltuğuna oturan Suriyeli Berivan: Bolu Belediye Başkanım, kardeşlerimin ekmeğini kesme

Ağrı'da başkanlık koltuğuna oturan Suriyeli Berivan: Bolu Belediye Başkanım, kardeşlerimin ekmeğini kesme

Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Suriyeli Berivan Abbas, Suriyelilere yardımları keseceğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a seslendi: "Bolu Belediye Başkanım, Suriyeli kardeşlerimin ekmeğini kesme."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna 15 Nisan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Suriyeli Berivan Abbas oturdu.

Beraberinde okul idaresi, öğretmen ve arkadaşlarıyla belediye başkanlığı binasına gelen Abbas, Başkan Savcı Sayan tarafından karşılandı.

Çocukların bayramını kutlayan Sayan, "Belediye Başkanlığımı Suriyeli kardeşime devretmek istiyorum. Berivan bu ülkede Suriyeli bir çocuk olarak eğitim görüyor. Türkiye'deki bütün kardeşleri onu kucaklıyor. Bizim yeni belediye başkanımız Suriyeli Berivan kardeşimiz" diye konuştu.

'ATATÜRK SURİYE CEPHESİNDE MÜCADELE VERMİŞTİ'

"Umarım bu bazı insanlara da ders olur. Atatürk Suriye cephesinde mücadele vermişti" diyen Sayan, şöyle konuştu:

"Atatürk, Berivan'ın dedeleri yetim kalmasın diye o zaman büyük mücadeleler vermişti. Ne yazık ki bugün 'Atatürk'ün askeriyim' diyen insanlar, Bolu Belediye Başkanı, Berivan gibi çocukların ekmeğini kesmeye çalışıyor. Bu bir tezattır, çelişkidir. Bunu da Türk halkının vicdanına bırakıyorum. Biz Ağrı'daki çocuklarla birlikte Türkiye'ye 'Berivan başımızın tacıdır' diyoruz." 

Konuşmasının ardından Abbas'ı koltuğuna oturtan Sayan, belediyeye vereceği ilk talimatı sordu.

'ERDOĞAN'I, SAYAN'I, AĞRI'YI VE TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUZ'

Herhangi bir isteğinin olmadığını ifade eden Abbas, "Recep Tayyip Erdoğan'ı, Savcı Sayan'ı, Ağrı'yı ve Türkiye'yi seviyoruz. Bolu Belediye Başkanımız, Suriyeli kardeşlerimin ekmeğini kesme" dedi.

 

Program, Sayan'ın çocuklara hediyelerini vermesi ve ikramların ardından sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler