Af çıkacak mı? Bakan Gül'den "af yasası" ile ilgili önemli açıklama

Af çıkacak mı? Bakan Gül'den "af yasası" ile ilgili önemli açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni bir yasal düzenlemenin hazırlandığını ifade ederek af yasası veya infaz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazetelerin Ankara temsilcileri ve muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında yargıya ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Bakan Gül, istinaf mahkemesinin, Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yıldan az ceza alan gazetecilerin cezalarını onamasının ardından, yaşanan ‘adaletsizliğin’ giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirterek yeni bir yasal düzenlemenin hazırlandığını ifade etti.

Bakan Gül; hâkim, savcı ve avukatların merakla beklediği Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin de seçim sonrasında kamuoyuna açıklayacaklarını belirtirken, özellikle atamalarda hakimlik güvencesinin sağlanacağını dile getirdi.

"AF YASASI MECLİS'İN TAKDİRİ ŞİMDİ DE MECLİS KAPALI"

Kamuoyunda af yasası olarak bilinen infaz düzenlemesinin kendisine her yerde sorulduğunu ifade eden Bakan Gül, "O konu Meclis’in takdiri. Şimdi de Meclis kapalı" açıklamasında bulundu.

Toplantıda hâkim ve savcılar için sosyal medya yasağı koymadıklarını kaydeden Gül, "Bu etik ilkeler ışığında paylaşımlarını yaparlar. Hâkim ve savcılar bu noktada kendi otokontrollerini kendileri yapacak. Tarafsız olmak kadar tarafsız görünmek de önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler