Af-3600 ve Yeni Askerlik Sistemi Gecikiyor-İşte Yeni Tarih

Af-3600 ve Yeni Askerlik Sistemi Gecikiyor-İşte Yeni Tarih

TBMM Genel Kurulu bugün de toplanamadı ve haftayı boş geçti. 40 gündem fazladır toplanmayan genel kurul , af , 3600 ek gösterge ve yeni askerlik sistemini de geciktiriyor. İşte detaylar.

TBMM Genel Kurulu bu hafta da toplanamadı. Genel Kurul Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaktadır. Ancak seçim tartışmaları henüz bitmedi ve Meclis Genel Kurulu yine toplanamadı. 

Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan açıklamalarda genel kurulun toplanmama nedeni şu şekilde belirtildi:

"Başkanlık Divanı teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz."

HAFTAYA TOPLANACAK

Bu hafta da toplanamayan TBMM Genel Kurulu önümüzdeki hafta Salı günü toplanacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Vekili Süreyya Sadi BİLGİÇ şu ifadeleri kullandı:

"Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 65’inci Birleşimini açıyorum.

Başkanlık Divanı teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz.

Bu nedenle, denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için, 16 Nisan 2019 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

ÖNEMLİ YASA TEKLİFLERİ GECİKİYOR

Milyonlarca vatandaş, mahkumlara af, yeni askerlik sistemi ve ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Ancak Genel Kurulu 'un toplanmaması bu yasaların yürürlüğe girme tarihini gittikçe geciktiriyor.

Son olarak Şubat ayının son haftasında toplanan ve yeni Başkanını seçen Meclis Genel Kurulu , o tarihten bu yana hala toplanamadı. Komisyonlar af, ek gösterge ve yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürürken , Genel Kurulun toplanmaması bu yasaları geciktiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler