ADALI,EKEN,SUSURLUK

Sevgili okuyucularım hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

Bu hafta en çok konuşulan Kıbrıs’ta faili meçhul bir suikast ile katledilen adanın Uğur Mumcu’su rahmetli KUTLU ADALI.

Bu konuya geniş anlamda 11 mart 1997 tarihinde DERİNİSTİHBARAT BLOG SPOT.COM adresimde kaleme aldığım KIBRIS AZİZ BARNABAS ESİNTİLERİ..

yazımda okursunuz.Anlattıklarım hem tarihi Kıbrıs adası ile ilgili hem bu tatsız hadiseden sonra adada tek başıma yaptığım çalışmaların kaleme dökülmesi.

Gelelim 25 senedir devam eden SUSURLUK meselesi ve onla ilişkilendirilen bir kişilik sayın em.yarbay KORKUT EKEN beyefendiye.

Malumu sayın EKEN 1974 kıbrıs harekatına ilk katılan komando subaylarımızdan,paraşüt ile havadan Lefkoşenin GÖNYELİ bölgesine indirilen harp görmüş bir subayımız.

Benim çocukluğumda ÖHD kimse bilmez,herkesin bir haber olduğu  TSK içinde yer alan birimizdi.(ÖZEL HARP DAİRESİ)

Burda olan  kadrolar bazen GENEL KURMAY başkanlığına geldiklerinde etraftaki subay astsubaylar acaba savaşmı çıkacak ülkemiz etrafında nasıl bir bela var diye düşünürlerdi.

Özel Harp mensubları karşısında üst rütbeli generalller ve subaylar bile konuşurken temkinli çekinerek konuşurlardı.

Eskiden ÖZEL HARP mensubu olabilmen için diğer geldiğin komando birliklerinin en iyi derecesi olanını alırlardı.

Aynı şekilde lojistik destek,ikmal ve muharebe,sağlık sınıflarında aynı özellikler aranırdı.

Sayın EKEN ile ilk bilgim 1981 yılının mayıs ayında İSTANBUL MÜNİH seferini yapan BOEİNG 727 DİYARBAKIR isimli uçağın DİYARBAKIRA kaçırılmasında oldu,aslında İSLAMCI teröristler uçağı Diyarbakır değil İRAN’a kaçıracaklardı.

Rahmetli arkadaşımız HAKAN AKDENİZ genç yaşta kaybettik,onun babası bu THY uçağının kaptan pilotu idi.

Hava kuvvetlerimizde jet pilotu olarak uzun yıllar görev yapmış çok başarılı bir subay olarak THY(TÜRK HAVA YOLLARINA) kaptan pilot olarak geçiş yapmıştı.

O zaman sivil pilot nerde, sivil hostes nerde:)

Uçak kaçırıldıktan sonra başarılı bir subay olarak yer ile koordine kurarak uçağın yakıtının ancak Diyarbakır pistine kadar yeteceğine KORSANLARI ikna ederek uçağı DİYARBAKIRA indiriyor.

Arkasından ankara korkut yarbay ve ekibini ÖZEL HARP DAİRESİN den çıkartarak askeri uçakla DİYARBAKIRA yönlendiriyor.

Korkut yarbay ve ekibi uçak etrafında SWAT görevini üstlenerek,kaptan pilot ile telsizle temas kurarak içeri giriyorlar bu sırada AKDENİZ kaptan başına 6.35 mm tabancayı dayayan korsan ile boğuşup dikkatleri bozunca KORKUT yarbay yağ gibi ekibi ile kayıp dört teröristi etkisiz kılıyor birinide sadece yaralıyor.

Hakan kardeşim babasından olayın tüm maceralı kısmını tek tek dinlemiş rahmetli bir yerden AYÇİÇEĞİ(GÜNDOĞDU) çitlerken bir yerden olayın heyecanı ile boğuşmanın nasıl olduğunu bize anlatıyordu.

1983 yılında KORKUT yarbay ihtiyaç olunduğu bilindiği için 30 kişilik bir polis gücünü İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI emri ile ÖZEL HAREKAT POLİSİ olarak yetiştirdi.

1985 geldiğimizde HİRAM ABAS MİT müsteşar yardımcısı olarak göreve başladıktan sonra GÜVENLİK DAİRE başkanı olarak sayın MEHMET EYMÜR beyin göreve başlaması ile sayın KORKUT EKEN emekli yarbay olarak bu daire başkanlığına geçti özel harp mensubu olarak birde  yarbay rütbesinden emekli olarak sayın YAVUZ ATAÇ bey aynı dairede göreve başladı.

Bu MİT ilk defa uygulanan ÖZEL HARPÇİLERİN alınması ve göreve başlamasıydı .

Bunda HİRAM beyin sosyal hayat içindeki dostları ile yakın temasları onlardan aldıkları tecrübelerin ve bilgi birikiminin etkisi olmuştur.

Hiram bey teşkilatı aynı zamanda operasyonel bir kurum haline getirmek istiyordu.

Bunun için emniyet,ordu birimleri içindeki kozmik yetkililerle görüşüyor onlarla temas ediyordu ve ABD ve İNGİLİZ,İSRAİL istihbarat örgütlerindeki OPERASYONEL faaliyetleri TÜRK İSTİHBARAT birimlerine kazandırmak istiyordu şehit ASLAN bey(HİRAM beyin kod adı.)

Tabi bu konu 1988 yılına kadar gitti 1.MİT raporu ile hiram bey ve arkadaşları ile  kurmak istediği yapı TEŞKİLAT tan ayrıldı.

Em.yarbay KORKUT EKEN beyin alt yapısını anlattım Hiram bey 26 eylül 1990 günü şehit edildi.

Malumu Susurluk sürecine giden KORKUT yarbay ile çeşitli isimler var.

Aslında bu insanlar o günlerde SUSURLUK hadisesi ile mahkemeye çıkartıldılar ve kendilerine çeşitli boyutlarda cezalar verildi.

Amma SUSURLUK,ERGENEKON,BALYOZ,ASKERİ CASUSLUK gibi davalar gerçek şuçluları hiç bir zaman ortaya çıkartmadı.Ya bu davalarla bazı insanlar komploya kurban gitti ya son kullanma tarihi bitmişleri yada vitrine çıkartabilmişleri yargıladılar en sonunda BALON işler ve yargılamalar olduğu için hepsi birden patladı.

SUSURLUK HADİSESİ patlamadan evvel beyoğlu’dan TOKATLIYAN pasajından merhum 9.cumhurbaşkanı SÜLEYMAN DEMİREL beyefendiye İNGİLİZ özel operasyon birimlerinden GENERAL ve ekibi ile görüşülmesi için haber yollayan BARON ve diğer BARONLAR deşifre olmadan siz rahat ve huzur bulamazsınız.

Ne istemişti  İngiliz general sayın YAVUZ ATAÇ beye teşkilatın emri ile görevlendirmesi neticesindeki görüşmede.

APO nun kellesi karşılığında KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNDE İngilizlere iki adet üst verilmesi,MİT topladığı tüm istihbari bilgilerin ortak paylaşımı ve APO efendinin kellesi getirilmesinin masrafları için BEŞ MİLYON dolar:)

Ben o dönemde bunların desteklediği 1.ÇEÇEN savaşı hadisesinde bu BARON ve onun ülkeyi  İngilizlere peşkeş çeken SAADET ZİNCİRİ askerleri ile savaşıyordum.

STAVROPOLE  ciklet götüren kamyonların önünü SAMSUN RORO limanında kestiriyordum.

AVRASYA gemisine müdahale ediyordum:)

Rahmetli lakabı tombalacı ÖMER olan ÖMER LÜTFÜ TOPAL beyde, kumarhaneler aslında KIBRIS’a taşınacaktı SİYONİST plan böyle istiyordu SKT bitti onun içinmi öldürüldü?

Ömer lütfü topal işini çok iyi bilen bir insandı hata yapmazdı.

İlk hapisten çıktıktan sonra FINDIKZADE semtinde, Diyarbakırlı cinayet masasından ayrılıp kumar işine girmiş  İSMET beyin oyun salonunun karşı caddesinde çok iyi döşenmiş oyun salonu açmış büyük sükse yapmıştı.

ŞİRİBOM koymuşlardı ismini yanılmıyorsam.Nerden NEREYE?

Sistemi dürüstlük üstünden çıkartıp son kırk yılda çetecilik ve mafya düzenine soktunmu ve sistemde dürüst insanı alta çekip adını bile andırmaz duruma getirdiğinizde bu sistemle ülke çöküşe gidecektir.

Kafa koparttık,çöktük jargonları ile ticaret sanayi erbablarına çöktüğünüzde,kendi kurduğunuz ekonomik sistem ve sistem içinde guruplaşıp bir birinizle iç mücadele verdiğinizde bu ülkeye içerden zarar veriyorsunuz,dış yatırımcı niye gelmiyor diye sormuycaksınız,para güvenli merkezlere akar.

Sistemi değiştirin…! FRANSIZ gazetecinin söylediği  gibi ,ekonomi ve ticaretin üstünden bu mafya ve çete yükünü atın.

SEFERBERLİK ve ÖZEL HARP çok ciddi konu bu konu ciddi vatanseverlik götürür,ROBİN HOOD kılığına girip çetecilik yapmakla ancak ülkenin başını yersin.

Başkasının işini sizlere niye versinler demek KÖROĞLU tutmuş köprüyü vatanın hayrına olmayan kimseleri geçirmiyor.

Sizde geçemediğinizde KÖROĞLU’NUN atını vurun…?

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.