Adalet Bakanlığı'nın İşyurtlarına 272 Milyon TL Borcu Var

Adalet Bakanlığı'nın İşyurtlarına 272 Milyon TL Borcu Var

Sayıştay’ın Adalet Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre mahpusların çalıştırıldığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu’na Bakanlığı 272 milyon 766 bin 71 lira 55 kuruş borcu var.

Adalet Bakanlığı’nın mahpusların çalıştırıldığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu’na 272 milyon 766 bin 71 lira 55 kuruş borcu olduğu tespit edildi. Sayıştay’ın Adalet Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na yansı yan bu miktar Bakanlığın mali tablolarında yer almadı. Bakanlığın fişlerini inceleyen Sayıştay denetçileri, bunları İşyurtları’nın muhasebe kayıtlarında da “alacak” olarak yer aldığını tespit etti.

Bakanlığa uyarda bulunan Sayıştay denetçileri, İşyurtları’nın alacağının “borç” olarak mali tabloya yansıtılmasını isteyerek, “ Adalet Bakanlığı tarafından söz konusu işlemlerin tahakkuklarının yapılmadığı ve muhasebe kayıtlarına alınmadığı anlaşılmıştır. Kurum, her iki kurum arasında entegre bir yazılım programının geliştirilmesi için çalışmalar başlatmıştır. Kurum mali tablolarının güvenilirliği, doğru ve gerçek bilgi üretmesi için tutarındaki borcun tablolarda düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler