Acun Ilıcalı, TV8'e kaç yüz milyon dolar değer biçti?

Acun Ilıcalı, TV8'e kaç yüz milyon dolar değer biçti?

Türkiye’nin gerçek başarı hikayelerinden birini yazan Ilıcalı’nın Tv8’i satacağına dönük söylentiler uzunca bir süredir konuşuluyor.

Televizyon ve şov dünyasının yıldızı Acun Ilıcalı’yı Televole programlarıyla tanıdık. Ardından yapımcılığa soyundu ve reyting rekorları kıran ‘Var mısın Yok musun’, ‘Survivor’, ‘Yetenek Sizsiniz’ , ‘O Ses Türkiye’, ‘Yok Böyle bir Dans’ gibi programlara imza attı. Ilıcalı bu yapımlardan o kadar iyi kazanmış olmalı ki vergi rekortmenleri listesinde ilk 50’ye kadar yükseldi.

Ilıcalı 2013’te TV8’i alarak patronluğa da adım attı. Televizyonu eğlence kanalına çeviren Ilıcalı, farklı bir yayın yapmaya çalışıyor. Televizyonu aldıktan sonra da Acun Medya Holding’i kurdu. Hem televizyon hem de e-ticaret sektöründe hizmet verecek şirketler kurdu, yatırımlar yaptı. Ilıcalı’nın İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 24 şirketi bulunuyor. Türkiye’nin gerçek başarı hikayelerinden birini yazan Ilıcalı’nın Tv8’i satacağına dönük söylentiler uzunca bir süredir konuşuluyor.

Bu konuda somut görüşmeler de yapıldı. Bu görüşmelerden birini Haber Global’in de sahibi olan Azerbaycan merkezli Global Medya Grup yapmış. Görüşmelerde oldukça yol alınmış ancak fiyatta anlaşmaya varılamamış. Kulislerde konuşulanlara göre Tv8’in piyasa değeri 210 milyon dolar olarak belirlenmiş. Ancak bu rakam Global Medya Grup tarafından yüksek bulunmuş.

Aşılamayan başka bir konu daha varmış. Tv8 Ilıcalı ile özdeşleşti. Satışta Acun’un yönetimde ve ekranda kalacağı bir model ve Acun’suz bir model üzerinde durulmuş. Sonuçta Tv8 için ‘Acun varken kanal Acun’un gibi olacak, Acun çıkarsa da içi boş bir sepet konumuna düşecek’ denilmiş. Bu konuda da fikir birliğine varılamamış. Şimdilik görüşmeler bu noktada kalmış. Tekrar hareketlenirse bilgi aktaracağız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler