Abdurrahman Dilipak’ın Yeni Yazısı

Abdurrahman Dilipak’ın Yeni Yazısı

Abdurrahman Dilipak’tan çarpıcı analiz;

Bakın, bize CHP’yi gösterip DP’ye razı ettiler. DP CHP’nin rahminden kazınarak klonlandı. Başlarında da Bayar vardı. “Küçük ABD” olma hayalleri ile batı güvenliği için batıya kalkan trene binip NATO’ya asker yapılacaktık. DP, Milli Kalkınma Partisi, Millet Partisigibi, anti siyonist ve daha dindar siyasi oluşumların önünü almak için, NATO’nun kullanımına açık, ABD ve İngiltere’nin ortak projesi olarak örgütlendi. İncirlik Üssü, Aralık 1951'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açıldı.

Ezanın aslına çevrilmesi de bir yalan. Ortada fiili bir durum var. İşin aslı şöyle: 1941’de yürürlüğe giren 4055 sayılı kanunla değişik 526. maddeye, “Arapça ezan ve kamet okuyanların üç aya kadar hapis veya on liradan iki yüz liraya kadar para cezası ile cezalandırılması” fıkrası eklenmişti. Daha önce de TCK’nın 526. maddesinin kapsamında, “yetkili mercilerin kamu düzenini sağlamaya yönelik emrine aykırılık” maddesi mucibince cezalandırılıyordu. DP Ezan konusuna girmedi, CHP’nin de desteği ile bu bir hukuk garabeti olarak ceza maddesi yasadan çıkartılmıştır. Bu işin aslı bu. Sadece ceza maddesi kaldırıldı, yoksa eski düzen devam ediyor. Ceza kalkınca da fiili durum bu günkü şekile döndü. Arapça ezan bugün cezası olmayan bir suç hükmündedir.

İncirlik üssüne dönecek olursak, Üs’sün maddi varlığı Türkiye’ye aittir. Avrupa'da taktik nükleer silahlar, yani Atom bombası bulundurulan 6 NATO üssünden biridir. 1951 yılında inşaatına başlanan İncirlik Üssü, Aralık 1951'de TSK ve ABD Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açıldı.

Esasen bu üs projesinin ilk imzasını İnönü 1943’de 2. Kahire konferansının ardından attı. Bu üs Irak operasyonunda da kullanıldı, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde de darbecilere destek veren 3 tanker uçak İncirlikten kalkmıştı. Bu üs aslında soğuk savaşta SSCB’ye karşı planlanmıştı ama ilk görevleri 1958 Lübnan krizi oldu. Adana, ABD ve İngiltere’nin sıçrama tahtası oldu. Sinop’taki atom başlıklı füzeler, Küba’daki Rus füzeleri ile takas edilince (17-20 Nisan 1961) ülkemiz üzerinde oynan kirli oyunu öğrenmiştik ama geç kalmıştık. 1970’de Türk Hava Kuvvetleri'nin ABD Avrupa Komutanlığı'na havadan karaya füzelerini kullanmaya izin vermesiyle genişletildi. 1974’de Kıbrıs harekatında bu üsleri kapatalım dedik ama Ambargo yedik. 1978’de ambargo kalkınca, o işte yarım kaldı. 12 Eylül’ün ardından ise 29 Mart 1980'de Savunma ve Ekonomik İşbirliği Antlaşması (SEİA) imzalandı. 15 Eylül 1997'de Kuzey Irak'a düzenlenen Operasyonda da kullanılan bu üs Irak ve Afganistan’da da kullanıldı. Ve bizde bu işgal operasyonuna NATO kapsamında destek verdik. Bu üsler 2006 Lübnan Savaşı'ndan önce de kullanılmıştı.

Bu üs yakın zamana kadar doğrudan ve dolaylı olarak İsrailli pilotların ve uçaklarının Konya ile birlikte eğitimi için de kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler