Abdülkadir Selvi'den AK Parti'de reform çağrısı

Abdülkadir Selvi'den AK Parti'de reform çağrısı

Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin ‘reformcu çizgiye döneceğini’ söyleyerek “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor” dedi.

İktidara yakın Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin ‘reformcu çizgiye döneceğini’ söyleyerek “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’ye birçok kentleri kaybedip büyükşehirlerin çoğunu kazanamayan AK Parti, tarihinde ilk defa ikinci parti konumuna düşmüştü.

Seçim sonuçlarının ardından gözlerin çevrildiği Erdoğan ise Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ‘özeleştiri’ ve değişim sinyali vermişti. AK Parti içinden gelen sinyallerde MYK ve kabinede değişiklikler olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan PolitikYol’un edindiği bilgiye göre AK Parti kaynakları, Erdoğan’ın kabine ve MYK değişikliğiyle yetinmeyeceğini dile getiriyor: “Muhalefetin beklemediği biçimde radikal değişimi hedefliyor.”

‘Değişim iradesi’
Selvi, bugün Erdoğan AK Parti’nin grup toplantısında konuşmadan önce köşe yazısında cumhurbaşkanının ‘yapacağı değişiklikler’e işaret etti.

Erdoğan’ın ‘seçim yenilgilerini seçim zaferlerine dönüştürmeyi başaran bir lider’ olduğunu söyleyen iktidara yakın yazar, “Yine yapabilir. Yeter ki değişim iradesi gösterilsin” dedi.

Selvi, Erdoğan’ın ‘samimi bir özeleştiri yaptıktan sonra’ AK Parti’nin ‘yeniden seçim zaferleri kazanmasını sağlayacak bir reçete sunması’nın beklendiğini yazdı: “Milletvekillerine yeni bir perspektif çizeceği konuşuluyor.”

‘Baharın gelmesi gerekiyor’
‘Strateji heyeti’nin tartıştığı baharın gelmesi gerekiyor.noktalardan birinin ‘AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi olduğunu’ söyleyen Selvi, Gezi direnişi tutukluları ve Osman Kavala hakkında şunları söyledi:

“Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?

Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor. Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar. AK Parti’yi, AK Parti yapan bu oldu. Formül net; ekonomiyi büyüt, özgürlükleri genişlet.”

Osman Kavala 2 bin 360 gündür hapiste
Gezi Parkı direnişini ‘finanse ve organize etmek’le suçlananların yargılandığı davada 25 Nisan 2022’de Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

Yargıtay, 28 Eylül 2023’te Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’nun cezalarını onamış, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın cezalarını bozmuştu.

Osman Kavala 2 bin 360 gündür hapiste.

Erdoğan’ın talimatıyla ‘gereğini yapıyor’
28 Eylül 2022’de CNN Türk canlı yayınına katılan Erdoğan “Muhalefetin sağlık konusunda eleştirileri kesildi” diyen Selvi’ye, “Köşenden gereğini yapacaksın, Ahmet bey (Hakan) gereğini yapıyor…” diye talimat vermişti.

Selvi de “Evet, tabii” diye yanıt vermişti.
Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset