ABD'nin İran'a Siber Saldırısı ve "Büyük Güçlerin İran Planı"

ABD'nin İran'a Siber Saldırısı ve "Büyük Güçlerin İran Planı"

İran ile ABD arasında art arda yaşanan krizler iki ülke arasındaki ipleri gergin tutmaya devam ediyor.

Ortadoğu'daki çekişmelerin bir başka kanadı olan ABD-İran gerilimi, 14 Eylül'de ARAMCO'ya yapılan saldırıyla tekrar yükselmişti. Suudi ARAMCO tesislerinin "Husiler" tarafından vurulmasından İran'ı sorumlu tutan ABD, "İran'ın bölgedeki nüfuzu"nu sınırlamak için çalışmaların arttırılacağını duyurmuştu.

2 gün önce ABD'nin İran'a karşı siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Saldırı İran'ın teçhizatlarına verildiği açıklandı. ABD'li yetkililer bu saldırıyı İran'ın bölgedeki nüfuzunu sınırlama yolunda bir adım olarak nitelendiriyor. 

14 Eylül saldırısı sonrasında ABD Suudi Arabistan’a binlerce ilave asker yollayacak. Olaydan birkaç gün sonra Suudi Arabistan'a giden Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ın bir "İran saldırısı" ile vurulduğunu dile getirmiş, bunun bir "savaş eylemi" olduğunu söylemişti.

Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson ve Salih Gamsız ABD yönetiminin başta Ortadoğu olmak üzere bölgedeki enerji kaynaklarına hükmetme arzusu sonucunda, İran ile hesaplaşmanın zamanının geldiğine inandıklarını belirterek "Büyük Güçlerin İran Planı" kitabını hazırladılar.

Gazetemizin yayın kurulu üyesi ve köşe yazarı olan Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson'un zihin açıcı bu eseri, bölgedeki gelişmeleri okurken kullanabileceğiniz bir kaynak olarak öneriyoruz.

kaydet.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler