ABD'Lİ POLİTİKACILARDAN DONALD TRUMP'A ÇAĞRI: RUSYA İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİR

ABD'Lİ POLİTİKACILARDAN DONALD TRUMP'A ÇAĞRI: RUSYA İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİR

ABD'de bir grup politikacı, Başkan Donald Trump'a, Rusya'yla ilişkileri 'yeniden gözden geçirme' çağrısında bulundu.

Eski Dışişleri Bakanı George Shultz, eski Savunma Bakanı William Perry ve eski Senatör Sam Nunn, The Wall Street Journal dergisi için kaleme aldıkları yazıda, Washington’un mevcut Moskova politikasının çağ dışı kaldığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

Kongrede, NATO’nun güçlenmesinden ve Rusya’yla diyalogdan sorumlu iki partili bir grup kurmayı teklif eden politikacılar, kongrenin, 1980’li yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirmede önemli rol oynayarak bu konudaki etkinliğini kanıtladığı görüşünü dile getirdi.

Yazıda, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, nükleer silah kullanımını kınayan ortak bir bildiri yayınlama çağrısı yapıldı. Böyle bir adımın, halkı rahatlatacağı ve diğer ülkeleri de nükleer cephaneliklerini azaltmaya teşvik edeceği belirtildi.

PROF. POÇTA: GELİN ANLAŞALIM

Yazıyı değerlendiren Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi’nden Prof. Yuriy Poçta, bu açıklamanın, Rusya'yı 'önleme' ve baskılama yönündeki bir dizi çağrıların dışına çıktığını söyledi.

Poçta, yazının sadece Trump ve Putin’e değil, ABD içi kavgalar yüzünden küresel güvenliği tehdit altına koymaya hazır diğer Amerikalı politikacılara da seslendiğini belirterek şu yorumda bulundu:

“Bu çağrının anlamı şu: Cumhuriyetçiler ve Demokratlar savaşı bıraksın, artık yeter, bunun hiçbir anlamı kalmadı, Clinton kazanamadı ve iktidara Trump geldi diye bu bir kan davasına dönüştü. Rusya’yla da savaşa son verilsin, ülkelerimizin birçok ortak çıkarı var, gelin anlaşalım”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika