ABD,Güney Çin Denizi Sınırını Aşıyor

ABD,Güney Çin Denizi Sınırını Aşıyor

Bir Çin savaş gemisinin Amerikan Deniz Kuvvetleri gemisi açıklarında seyrettiği, —rotasını değiştirmeye zorladığı— bildirildi.Çin,'Bu manevra uyarı niteliğindedir.' dedi.

Bir Çin savaş gemisinin Amerikan Deniz Kuvvetleri gemisi açıklarında seyrettiği,  —rotasını değiştirmeye zorladığı— bildirildi.Güney Çin Denizi'nde ihtilaflı sularda seyreden ABD Deniz Kuvvetleri gemisinin karşılaştığı durum, “güvensiz ve profesyonellikten uzak” olarak nitelendirildi. Çin Savunma Bakanlığı ise,'bu manevra,karasularından ayrılması için uyarı niteliğindeydi.' dedi.

12 Mil Geçildi

USS Decatur füze güdümlü gemisinin “navigasyon operasyonu yapma özgürlüğü”nü kullandığı, Spratly Adalarının uzaklarında bulunan Gaven ve Johnson resifleri ile 12 deniz milinin geçildiği söylendi.

12 mil sınırının,ülkelerin karasularının sınırı olduğu biliniyor.

ABD Savaş Gemileri Sürekli Güney Çin Denizi'nde

ABD Pasifik Donanması sözcüsü Kumadan Nate Christensen, 'Çin Luyang Deniz Kuvvetleri Gemisi'nin operasyon sırasında USS Decatur'a “Güney Çin Denizi'nin Gaven Resifleri açıklarında güvensiz ve profesyonel olmayan bir manevra ile yaklaştı.”' açıklamasında bulundu.

Çin Savunma Bakanı; bu manevraların “ABD gemisi Decatur'u bölgeden uzaklaştırmak için uyarı niteliğinde olduğunu” belirtti.

 Çin Savunma Bakanlığı,devamındaki açıklamada, karasularına izinsiz giren geminin “karasularından ayrılması için uyarıldığını” belirtti.

“ABD, sürekli Güney Çin Denizi'ndeki Çin resif ve adalarına savaş gemilerini yollayıp duruyor.” dedi.

Bu davranışın “Çin egemenliğini ve güvenliğini tehdit ettiği, Çin ve ABD ve orduları arasındaki ilişkilere zarar verdiği, bölgedeki barış ve istikrarı zedelediği” belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler