ABD'den Türkiye'ye Yeni Tehdit: Sonuçları Çok Olumsuz Olur

ABD'den Türkiye'ye Yeni Tehdit: Sonuçları Çok Olumsuz Olur

Ortagus, S-400 savunma sistemleri alımını ABD ve NATO’nun Türkiye ile olan savunma ilişkisi açısından ciddi neticeleri olacağını söyledik.

Konuyla alakalı endişelerini aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceklerini söyleyen Ortagus, Satın alma tamamlanırsa çok gerçek ve oldukça negatif neticeler olacaktır.

NBC News, Türkiye’nin Rusya ile S-400 anlaşmasını haziran ayına kadar sonlandırmaması durumunda ABD yaptırımlarına maruz kalacağını duyurmuştu.

Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almak üzere anlaşma yapması sebebiyle ABD-Türkiye arasındaki ilişkiler bir zamandır gergin seyrediyor.
ABD, S-400’lerin Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO sistemlerine entegre olamayacağını ve F-35’ler için tehdit oluşturacağını söylüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere pek çok yetkili, S-400’lerin alınması durumunda Türkiye açısından bir bedeli olacağına dair gözdağı veriyor.

Türkiye ise anlaşmanın tamamlandığını ve geri dönülmeyeceğini söylüyor.

ABD son olarak da Türkiye'ye F-35'lerle ilgili ekipman sevkiyatını durdurma kararı almıştı. Kremlin Sözcüsü  Dmitry Peskov da son yapmış olduğu açıklamada, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ültimatomunun ‘kabul edilemez’ olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler