ABD’den ‘Türkiye’ uyarısı

ABD’den ‘Türkiye’ uyarısı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarına yönelik olarak mesaj yayımladı. Büyükelçiliğin mesajında, "kamuya açık etkinliklere fazla katılmama", "ABD'li olunduğunu belli eden kıyafetler giymeme" uyarıları yer aldı.

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından Türkiye’yle ilgili ‘güvenlik tavsiyesi’ yayımladı.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları sebebiyle Türkiye’de ABD karşıtı faaliyetlerin arttığı ifade edilen bilgi notunda, ABD hükümeti personeline ‘kamuya açık etkinliklere katılımlarınızı azaltın, ABD’li olduğunuzu belli eden kıyafetler giymeyin’ denildi.

Bilgi notunda şu ifadeler yer aldı:

“Büyük toplantılar polis varlığının artmasına, yolların kapanmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir. Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir eylem tırmanışa geçebilir ve şiddete dönüşebilir. Türkiye’de Amerikan karşıtı faaliyetlerin artması nedeniyle, ülkedeki ABD hükümet personeline, halka açık etkinlikleri ve hareketleri en aza indirmeleri, ABD’ye bağlı kıyafetler giymemeleri, dikkat çekmemeleri ve Güneydoğu’daki ABD Konsolosluğu’nun Adana Konsolosluk Bölgesi’ne seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.”

ABD vatandaşlarına verilen tavsiyeler şöyle sıralandı:

-ABD veya İsrail ile bağlantılı kamuya açık yerlerde dikkatli ve tetikte olun.
-Düşük profilli olun.
-Protesto ve gösterilerin etrafındaki alanlardan kaçının.
-Çevrenizden haberdar olun.
-Güncellemeler için yerel medyayı izleyin.

Öte yandan tavsiye notunda ABD’nin Adana Konsolosluğu ve İzmir Konsolosluğu’nun geçici olarak ziyarete kapalı olduğu da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler