ABD'de Yarışın Galibi Kim Olacak?

ABD'de Yarışın Galibi Kim Olacak?

ABD Başkanlık seçimlerinde sandıklar kapandı, ancak sonuçların netleşmesi için özellikle yurtdışından gelen oylar ile bazı kritik eyaletlerdeki sayımın sonuçlanması bekleniyor.

Son verilere göre Demokratların adayı Joe Biden 238, Cumhuriyetçilerin adayı ve halen ABD Başkanı olan Donald Trump 213 delegeye sahip. ABD basınına göre, Biden, "salıncak eyaletler" içinde yer alan Wisconsin, Nevada, Michigan eyaletlerinde öne geçti. Biden'ın seçimi kazanması için 32 delege daha kazanması gerekiyor. Biden'ın önde olduğu Wisconsin, Nevada ve Michigan eyaletlerinin toplam delege sayısı 32 ve henüz bu eyaletlerden kesin sonuç çıkmadı.

ABD Başkanlık seçiminde, delege sayısı 270'e ulaşan başkan adayı seçimin de galibi oluyor. ABD'de eyaletlerde en yüksek delege sayısı 29 delege ile Florida'ya ait. Florida'dan sonra 20 delege ile Pensilvanya ve 16 delege ile Michigan, en çok delegeye sahip eyaletler arasında bulunuyor. Yeni ABD Başkanı'nın kim olacağı, Michigan ve Pensilvanya'daki seçim sonuçlarının kesinleşmesine göre belli olacak. ABD basınındaki son verilere göre, Pensilvanya eyaletinde oyların yüzde 64'ü sayıldı ve oyların yüzde 54,1’ini alan Trump önde gidiyor. Bir diğer önemli eyalet Michigan'da ise oyların yüzde 95'i sayılmış durumda ve burada yüzde 49,4 ile Biden önde. 

“Salıncak Eyaletler” olarak bilinen eyaletlerden Nevada ve Wisconsin'de de toplam 16 delege bulunuyor. ABD basınına göre, Nevada'da oyların yüzde 67'si sayıldı ve Biden yüzde 49,2 ile önde. 10 delegeye sahip Wisconsin'de ise, oyların yüzde 95'i sayıldı ve Biden yüzde 49,6 ile önde gidiyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika