ABD'de Tutuklu Bulunan Hakan Atilla Tahliye Edildi

ABD'de Tutuklu Bulunan Hakan Atilla Tahliye Edildi

ABD'de İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla serbest bırakıldı.

Yetkililer, Atilla'nın Pennsylvania eyaletindeki FCI Schuylkill cezaevinden tahliye edildiğini doğruladı. Atilla'nın tahliye edildikten sonra Türkiye'ye gönderilmek için Göçmen Bürosu'na teslim edildi.

ABD'de İran asıllı işadamı Rıza Sarraf ile birlikte yargılanan ve İran'a yönelik yaptırımları delmekle suçlanan Atilla 27 Mart 2017'de gözaltına alınmıştı.

Atilla'ya 'ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma', 'Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma', 'bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma', 'bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma', 'kara para aklama' ve 'kara para aklamak için kumpas kurma' suçlamaları yöneltilmişti.

New York Güney Bölgesi Savcılığı, Atilla'ya 188 ay hapis ve 50 ile 500 bin dolar para cezası verilmesini talep etmişti.

16 Mayıs 2018'deki karar duruşmasında ise hâkim Richard Berman, Atilla'nın 32 ay hapis cezası almasına, cezaevinde kaldığı 14 aylık sürenin aldığı cezadan düşürülmesi ve 500 bin dolar para cezası almasına hükmetti.

Kararın ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlamıştı: Adil yargılama ilkesiyle bağdaşmayan ve tamamen kurgudan ibaret bir sürecin sonucunda Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yı suçsuz olduğu halde 32 ay hapis cezasına mahkum etmiştir.

Ağustos 2018'de ise tutuklu ve hükümlü olarak hapiste kaldığı zaman ve iyi hali değerlendiğinde Atilla'nın 11 ay sonra tahliye edileceği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya