Sadullah Özcan

Sadullah Özcan

ABD’de seçilmişler ve maskeli balo

ABD’de seçim sonuçlarının getirdiği kaos bütün hızı ile devam ediyor. Farklı kaynaklardan takip ettiğim kadarı ile ABD seçimlerinin getirdiği kaos geri dönülmez şekilde uzayacak. Artık toparlanmaları imkânsız.

Aslında ABD’de yaşanan kaosu pek yazmak istemiyorum. Çünkü uzmanı değilim. Fakat uzman geçinenlerin verdiği bilgiler o kadar sansürlü ve filtreli ki o kanallardan okumak imkânsız. Zaten bugün ABD ve Batı kaynaklı harici yayın organları neredeyse Türkiye’de yok gibi. Yayının görüşü fark etmeksizin ana akım medya tamamen yabancı kuruluşların şubesi gibi. İsterseniz her akşam izlediğiniz televizyon kanalarını şöyle bir hatırlayın.

İşte bu kadar ABD ve Batı kaynaklı yayın kuruluşuna sahip olmamıza rağmen bugün ABD’nin içine düştüğü kaosun detaylarını hiçbir medya kanalında göremezsiniz. Çünkü ABD Başkanı Trump’ın bütün medya kanalları tarafından yasaklı hale geldiği gibi bizim medyada örtülü bir sansür uyguluyor ABD’de ki gelişmelere. Ama geçtiğimiz yazıda ifade ettiğimiz gibi güneş balcıkla sıvanmaz.

Çok net ve çok açık ifade edeyim. ABD seçimleri şaibelidir. Bugün ısrarla Türkiye’de de herkes Biden’den bahsederken ‘Seçilmiş Başkan’ diye bahsetmektedir.  Benim gözümde ise Posta oyları ve elektronik oylama oyunlarının başkanıdır. ‘Seçilmiş Başkandır” ama kimin seçtiği belli olmayan bir başkandır. ABD’de ki seçim sistemi tıpkı bizim 1946 seçimlerinde uygulandığı gibi “Açık oy gizli tasnifi” hatırlatmaktadır. Posta ile oy verme sisteminin güvenliğini kesinlikle sağlayamazsınız. Elektronik sistemle oy kullanmanın güvenliğini kesinlikle koruyamazsınız. Bakın bugünlerde sosyal medya kanallarını tartışıyoruz. Bütün dünya bu konunun güvenliğini konuşuyor.

ABD’de bizdeki gibi sandık sandık seçim sonuçları nedir, bilen var mı? ABD seçmeni kesinlikle son oylamada şaibe olduğuna emindir. Zaten bugün bu protestoların hızla devam etmesinin nedeni oy verenlerin oy verme sistemini yakından bildikleri içindir.

Bütün eyaletler ve bütün ülkede seçim sonuçlarını posta ile gelen oylar belirlediğine göre bu şaibenin giderilme ihtimali yoktur.

ABD seçimlerine şaibeyi karıştırabilecek olan istihbaratı elinde bulunduran CİA-FBİ gibi kaynaklardır. Zaten bugün seçim sonuçlarına itiraz eden Başkan Trump değildir. Trump sadece bir sözcüdür. Hem posta yolu ile hem de elektronik oylama ile seçim sonuçlarında oynandığına yönelik belge ve kanıtlar ise  ABD’nin daha etkili istihbarat teşkilatı DİA’nın elindedir.

ABD’de bugün yaşanan kaosun asıl nedeni işte bu kanıtlar sebebiyle CİA-FBİ ve DİA arasındaki istihbaratlar arası savaştır. Burada DİA ABD derin yapısını temsil ederken CİA global güç odaklarını temsil ettiği yorumu yapılabilir.

Bütün dijital medya organları Global güç odaklarının elinde olmasından dolayı bugün ABD’de yaşanan kaosun derinliği anlaşılamamaktadır. Ama bu durum kaosu önlemeye yetmeyecektir.

ABD’deki bu gelişmeler ve Biden’in Başkanlık koltuğuna oturması Türkiye’yi nasıl etkiler? Bugün yaşananlardan sonra ister Trump isterse Biden fark etmez. Türkiye’ye kesinlikle zarar veremez. Şimdiden uyarayım. ABD’de Biden’in koltuğa oturmasının kendilerine yarayacağı hevesine kapılanlar, hevesleriniz kursağınızda kalır. Çünkü Biden yerini koruyabilmesi için bundan sonra Türkiye’ye muhtaçtır. ABD’nin Türk siyasetine karışma takadı kalmamıştır. ABD’ye kim güvenirse yarı yolda kalır.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun….

Önceki ve Sonraki Yazılar