ABD'DE 'SATANİST TAPINAK' ADLI GRUP, HÜKÜMET TARAFINDAN RESMEN DİN OLARAK TANINDIKLARINI DUYURDU

ABD'DE 'SATANİST TAPINAK' ADLI GRUP, HÜKÜMET TARAFINDAN RESMEN DİN OLARAK TANINDIKLARINI DUYURDU

ABD'de 'Satanist Tapınak' isimli grup, hükümet tarafından din olarak resmen tanındıklarını duyurdu. Grubun resmi sitesinde "Tarihte ilk kez satanist bir organizasyonun ABD hükümeti tarafından resmen tanındığını memnuniyetle duyuruyoruz" dendi.

Arkansas Eyaletinde dini önyargılara karşı 'kilise ile devlet işlerinin ayrılmasından yana' mücadelesiyle dikkat çeken Satanist Tapınak isimli grup, ABD hükümeti tarafından 'bir din olarak tanındıklarını' duyurdu. 

Grubun internet sitesinde yer alan duyuruda "Tarihte ilk kez satanist bir organizasyonun ABD hükümeti tarafından resmen tanındığını memnuniyetle duyuruyoruz" ifadeleri yer alırken, grubun Milli Gelirler İdaresi IRS tarafından da onaylandığı belirtildi. 

Duyuruda ayrıca, Satanist Tapınak'ın tıpkı diğer dinlerde olduğu gibi, kamusal alanda ve herkes için ulaşılabilir olacağı vurgulandı ve "Hükümetten aldığımız onay, dini ayrımcılıkla mahkemelerde de resmi şekilde mücade etmemizi ve inanç temelli devlet hibeleri için devlete başvuru yapmamızı sağlayacak" ifadeleri kullanıldı. 

Grubu 2013'de kuran iki kişiden biri olan Lucien Greaves, Greater Boston'a yaptığı açıklamada "Herhangi bir dinin sahip olması gereken tüm unsurlara sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Etik bir yapıya sahibiz. Kendi topluluğumuza, literatürümüze ve pratiklere sahibiz" dedi. 

ABD'nin demokratik bir ülke olduğunu hatırlatan Greaves, dini ve bireysel özgürlüğü savunduklarını belirterek "Kanıtlanmamış bir şeye inandıkları için insanlar ikinci sınıf statüsüne koyuluyor" dedi. 

​Grubun resmi internet sitesinde ise esas amaçlarının 'bütün insanlar arasında iyiliği ve empatiyi teşvik etmek, zalim otoriteyi reddetmek, sağduyu ve adaleti savunmak ve insan vicdanının, bireysel iradeyle yönlendirilmesini savunmak' olduğu belirtiliyor. 

Sitede yer alan bilgilere göre, Massachusetts'in Salem kasabasında haftalık toplantılar düzenleyen grup, özellikle LGBT, Katolikler, Ortodoks Hıristiyanlar, ateistler, Müslümanlar, Yahudiler, Roman halkı, ABD askerleri ve politikacılarına karşı, enflamatuar nefret söyleminin kullanımıyla bilinen bir Amerikan Westboro Baptist Kilisesi'nin görüşlerini reddediyor. 

Bilgilerde ayrıca, Satanist Tapınak grubunun 'popüler kültüre hizmet eden Şeytan Kilisesi ile aynı olmadığı' belirtiliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya