ABD'DE SANDIKTAN TRUMP ÇIKTI

ABD'DE SANDIKTAN TRUMP ÇIKTI

ABD'de gerçekleştirilen ara seçimlerde darbe alması beklenen Trump ve Cumhuriyetçi parti beklentilerin aksine sandıktan gücünü koruyarak çıktı...

Amerika Birleşik Devletleri'nde son yılların en kritik ara seçimi gerçekleşiyor. ABD basınına göre Senato'da Cumhuriyetçiler çoğunluğu korudu.

Analistlerin Cumhuriyetçi Parti ve Trump'un darbe yemesini beklediği ara seçimlerin sonuçları beklentilerin tersi sonmuçları sandığa yansıttı.

Temsilciler Meclisi'nde ise Demokratlar ara seçim sonucunda Cumhuriyiyetçi Parti'den üstünlüğü yeniden aldı.

 ABD'de Michigan ve Minnesota eyaletlerinden seçimlere katılan Filistin asıllı Rashida Tlaib ve Somali asıllı Ilhan Omar, yarışı kazanarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler" olmayı başardı.

ABD Başkanı Trump'tan az önce seçim açıklaması geldi. Trump, 'Bu gece muhteşem bir başarıydı, herkese teşekkürler' dedi.

ABD’de seçmenler kritik ara seçimler için bugün sandık başına gitti. Birçok eyalette oy kullanma merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. Bugüne kadar yapılan son üç ara seçimde seçime katılım oranı ortalama yüzde 40 olurken, bu yıl rekor kırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler