ABD - Suudi Arabistan Terör İttifakına Devam Edecek

ABD - Suudi Arabistan Terör İttifakına Devam Edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı Küresel Terörizm Yıllık Raporu'nda, Suudi Arabistan'ın küresel terörizmdeki başarılı rolüne ilişkin övgüler yağdırıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı Küresel Terörizm Yıllık Raporu'nda, Suudi Arabistan'ın küresel terörizmdeki başarılı rolüne ilişkin övgüler yağdırdı.

Dışişleri Bakanlığı raporunda, 'Suudi Arabistan, ABD ile güçlü bir anti-terörizm ittifakı geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor. Kendisi, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesine büyük destek verdi.' cümleleri kuruldu. İki ülkenin  terörizme karşı ortak stratejik bir vizyonu olduğunun altı çizildi.Trump'ın Suriye ziyaretinde kararlaştırılan 'terör finansmanına  geçit vermeme' stratejisine devam edileceği bildirildi. Terörle mücadele mesajları için yeni projeler geliştirileceği belirtildi.

Mesajda,  Küresel Terörizm Fonu'nun bir üyesi olan Suudi Arabistan'ın Güney Afrika'daki Sahel ülkelerine 117 milyon dolar terörle mücadele fonu sağladığı belirtildi. Güney Afrika terörünün ise ABD tarafından finanse edildiği ve yaratıldığı biliniyor. 

ABD-Suudi Arabistan Terör İttifakı

Analistler, Suudi Arabistan ve ABD'nin Orta Doğu ve Afrika'daki terör ittifakının devam edeceğini söyledi. Çin Pakistan Ekonomi Koridoru CPEC'e en verimli petrol şehri ile son durak olarak katılan  Suudi Arabistan'ın ise Amerikan rüyasının bittiği yorumları yapılmıştı. 'İran'ın bir İslam devleti olarak bölgeye hakim olmasını istemeyen Suudi Arabistan'ın,  ABD ve İsrail"in İran karşıtı politika ve silahlanmalarına her durumda destek vereceği' yorumlar arasında. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler