ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Yeni Virüse Karşı Uyardı

ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Yeni Virüse Karşı Uyardı

ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Brett Giroir, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs türünün ABD'de de olabileceğini açıkladı.

Bir yıldan fazladır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında İngiltere'de başlayan ve tüm önlemlere rağmen diğer Avrupa ülkelerine sıçrayan mutasyona uğramış virüs, ABD yönetimini de endişelendirdi.

ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Brett Giroir, ABC televizyonunda yayımlanan Good Morning America programında, ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

brett-giroir-7815.jpg

"YENİ VİRÜS, ÜLKEMİZDE OLABİLİR"

İngiltere'de ortaya çıkan ve birçok ülkede tespit edilen koronavirüs türü hakkındaki bir soruya Giroir, "Mutasyona uğramış virüsün ABD'de olduğuna dair bir kanıtımız yok ancak küresel temasları hesaba katarak, bu virüs türünün ülkemizde de olabileceğinden şüpheleniyoruz." dedi.

5e7642da18c7732374bd8858.jpg

"DAHA AĞIR OLDUĞUNA DAİR KANITIMIZ YOK"

Giroir, "Virüsün yeni türünün daha hızlı yayıldığına dair veriler olsa da hastalığın daha da güçlendiğine dair elimizde kanıtımız yok." ifadesini kullandı.

5e7da1487af5070bb811fe76.jpg

"AŞILARIN İŞE YARAYACAĞINA İNANIYORUZ"

Ülkedeki aşılama çalışmalarına ilişkin ise Giroir, "Aşıların işe yarayacağına ilişkin güçlü bir inancımız var." diye konuştu.

5e6e6bc4adcdeb15e8c11ed3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler