ABD: ''RUSYA, UZAYDA DÜŞMAN UYDULARINI ETKİSİZ HALE GETİREBİLECEK LAZERLİ SİLAHLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR OLABİLİR''

ABD: ''RUSYA, UZAYDA DÜŞMAN UYDULARINI ETKİSİZ HALE GETİREBİLECEK LAZERLİ SİLAHLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR OLABİLİR''

ABD Savunma Bakanlığı’nın savunma istihbarat örgütü DIA’nın raporunda Rusya’nın uzayda düşman uydularını etkisiz hale getirebilecek lazerli silahlar üzerinde çalışıyor olabileceği ve ABD’nin savunmasını güç duruma soktuğu iddia edildi.

"Rusya uydu ve sensörleri bozmaya veya yok etmeye yönelik lazerli silahların peşinde olabilir" ifadeleri kullanılan raporda Rusya'nın Temmuz 2017'den önce Rus Hava Uzay Kuvvetleri'ne bir uydu tahrip operasyonu için kullanılması mümkün olan lazerli bir silah sistemi sevkiyatına başladığı ileri sürüldü. Raporda yer alan bir başka iddia da Rusya'nın yörüngede bulunacak ve başka ülkelere ait uydulara kalıcı olarak zarar verecek bir teknoloji geliştirdiği oldu.

Rapora göre, Rusya ve Çin, uzayda ABD ordusunun hâkimiyetini zorlayacak sistemlerini geliştirmeye devam ediyor. İki ülke uzayın askerileştirilmesine karşı teklifler sunarken, kendileri için uzay silahları geliştirmeye yönelik bir ortam oluşturuyor, sinyal bozucu sistemler ve uzay operasyonları için imkânlarını arttırıyor.

Raporda İran ve Kuzey Kore de es geçilmedi. Tahran ve Pyeongyang'ın uzayda tehdit oluşturabilecek teknolojiler üzerinde çalıştığı ve balistik füzelerin test edilebilmesi için bağımsız fırlatma kabiliyetlerini geliştirdiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika