ABD, LİBYA'DAKİ ASKERİ BİRLİKLERİNİ ÜLKE DIŞINA SEVK ETTİ

ABD, LİBYA'DAKİ ASKERİ BİRLİKLERİNİ ÜLKE DIŞINA SEVK ETTİ

AFRICOM, Libya'nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ülkedeki Amerikan askerlerinin çekildiğini açıkladı.

Libya'nın başkenti Trablus'un etrafında General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi ile birlikte AFRICOM, güvenlik gerekçesiyle Libya'daki askeri birliklerini geçici olarak ülke dışına sevk ettiğini açıkladı.

AFRICOM resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Libya'daki askeri birliklerin güvenlik gerekçesiyle geçici olarak ülke dışına sevk edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "AFRICOM tarafından desteklenen ABD Silahlı Kuvvetleri birlikleri, güvenlik koşullarının kötüleşmesine karşılık olarak, geçici bir süreyle Libya'nın dışına sevk edildi. Yerlerdeki durumu izlemeye ve gelişmelere bağlı olarak ABD'nin askeri varlığını yenileme olasılığını değerlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

AFRICOM Komutanı Thomas Waldhouser ise, birlikleri ülke dışına sevk etme kararının Libya'daki durumun giderek ‘daha karmaşık ve öngörülemez hal almasından' kaynaklandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler