ABD, 'Global Siber Saldırıların Tamamından 7 Rus Ajanı Sorumlu!' Dedi, İsim Verdi

ABD, 'Global Siber Saldırıların Tamamından 7 Rus Ajanı Sorumlu!' Dedi, İsim Verdi

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya Dış İstihbarat Servisi'nden 7 ajanı, Moskova'ya atfedilen büyük global hackleme komplolarının sorumlusu olarak gösterdi.Avrupa Komisyonu ise suçlamalara rağmen Rusya ile diyaloğun kesilmeyeceğini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya Dış İstihbarat Servisi'nden 7 ajanı, Moskova'ya atfedilen büyük hackleme komplolarının sorumlusu olarak gösterdi.Avrupa Komisyonu ise suçlamalara rağmen Rusya ile diyaloğun kesilmeyeceğini söyledi.

Suçlamalar, Hollanda güvenlik servisleri, OPCW (Küresel Kimyasal Silah Takip Kuruluşu)'nun bir siber saldırıyı atlattığını açıklamış ve dört Rus ajanı kovmuştu.İngiltere ve Avusturalya da Rus Dış İstihbarat Servisi'nin ABD Demokrat Parti bünyesini hedef alarak komplolar kurduğuna dair açıklamada bulunmuşlardı. 

ABD'deki yedi ajanın suçlanmasının bu olaylar üzerine geliştiği belirtildi.

Global Bağlantılar Gösterildi

ABD Milli Güvenlik Başsavcı Yardımcısı John Demers, OPCW siber saldırısı,FIFA, ABD ve global anti-doping ajanslarına ve ABD Westinghouse Nükleer Enerji Şirketi'ne düzenlenen saldırılarla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Suçlamalar, bitcoin kullanarak para aklama, siber dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı da dahil birçok suçu kapsıyor.

7 Rus Ajanı İsim İsim Açıklandı

Demers basın açıklamasında  “Rusya ve kötü niyetli, kanuna aykırı şekilde siber veya diğer yollardan diğer ülkelere sızma faaliyeti yürüten diğer devletler şunu iyice anlamalıdır: ABD ve müttefikleri böyle sorumsuz davranışları engelleyecek, bozacak ve caydıracaktır. ”dedi. 

 Suçlular isimleri ve yaşlarıyla birlikte basın mensuplarına sunuldu: Alexei Sergeyevich Morenets, 41, Evgenii Mikhaylovich, 37, Yevgeny Serebryakov, 37, Ivan Yermakov, 32, Artem Malyshev, 30, Dmitriy Badin, 27, Oleg Sotnikov, 46, Alexei Minin, 46.       

 

Avrupa Suçlamalara Rağmen Rusya Trafiğini Kesmiyor


Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Rusya'ya yönelik bazı Avrupa ülkelerinden gelen siber saldırı suçlamalarına rağmen Moskova ile diyaloğun sürdürülmesi çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler