ABD birliklerinin Almanya'dan çekilmesi çağrısı

ABD birliklerinin Almanya'dan çekilmesi çağrısı

Sol Parti milletvekilleri Almanya hükümetine, ülkedeki ABD silahlı kuvvetlerinin varlığına ilişkin anlaşmayı iptal etme çağrısı yaptı.

Alman milletvekilleri, ABD askeri birliklerinin varlığının Moskova’yla ilişkilerde gerginlik yaratmak için kullanıldığı görüşünü öne sürerek, ABD birliklerinin, demiryolları ve karayollarında konvoy halinde bir ABD üssünden diğerine nakledilerek Rusya’nın batı sınırlarına yaklaştıklarını belirtti.   

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, “Bu tür yer değiştirmeler, İki Artı Dört Anlaşması’nın ruhuna aykırıdır” ifadelerine yer verdi. 1990’da Batı Almanya, Doğu Almanya, Fransa, İngiltere, SSCB ve ABD arasında müzakere edilen anlaşma, eski Doğu Almanya topraklarında yabancı asker ve nükleer silah yerleştirme ve yayma imkanını dışlıyor.

Alman milletvekilleri ayrıca, ABD askerlerinin Polonya ve Baltik ülkelerindeki rotasyonel varlığını eleştirerek, Rusya ile NATO arasında imzalanan ve hala yürürlükte olan Batı’yla Rusya’nın nükleer silahları sınırlama konusundaki anlaşmasını tehdit altında bıraktığına vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler