ABD Başkanı Trump’a Kötü Haber

ABD Başkanı Trump’a Kötü Haber

New York savcıları Trump’ın vergi iadesi davasında dokunulmazlık talebini reddetti.

Donald Trump ABD Başkanı olduğu süre boyunca da dokunulmaz olamayacak.

New York savcıları, Başkan Donald Trump'ın soruşturmalar için "dokunulmazlığı" olmadığını belirtti. Trump, vergi beyannamesi için yapılan soruşturmayı durdurmak için Federal Mahkemeye dokunulmazlık talebinde bulunmuştu. Savcılar, bu talebe itiraz ederken konunun Federal Mahkemede değil, Devlet Mahkemesinde işlenmesi gerektiğini de savundular.

Cuma günü Donald Trump, New York Büyük Juri Mahkemesi tarafından istenen 8 yıllık kişisel ve kurumsal vergi beyannamesi talebinin durdurulması için Federal Mahkemeye başvuru yaptı. Beyanname 2016 Başkanlık kampanyası sırasında Trump'la ilişkisi olduğu iddia eden iki kadına "Sus Payı" ödemesi iddiasının soruşturması kapsamında talep edilmişti.

Trump’ın avukatları, bir Başkanının görevdeyken cezai bir sürece tabi olamayacağını ve bu vergi beyannamesi talebinin "anayasaya aykırı" olduğunu savundular.

Savcılar ise Pazartesi günü bu talebe verdikleri cevapta, "Trump'ın vergi beyannamesinin, başkanlığın işleyişini engelleyebilecek veya telafisi yapılamayacak zararlara sebep olacak kadar bilginin ifşa olmasına sebep olacağını düşündüğü için  “yeni bir Başkanlık Vergi İadesi İmtiyazını icat etmek ve icra etmek istediği"ni söyledi.

Buna ek olarak savcılar, Jimmy Carter döneminden bugüne bütün başkanların görevi devralmadan hemen önce veya devraldıkları zaman gönüllü olarak vergi beyannamelerini açıkladıklarını ve bunun başkanlığın işleyişinde bugüne hiçbir sorun yaratmadığını belirttiler. 

Belgeler Trump'ın muhasebe şirketi Mazars USA'de aranıyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya