"ABD, Afganistan'da narkoterör üretiyor"

"ABD, Afganistan'da narkoterör üretiyor"

ABD'nin yepyeni bir oyun kurmakta olduğunu belirten Emekli Binbaşı Poyraz Gürson, "ABD Usame Bin Ladin'den sonra orayı ikinci kez işgal etmiş durumda. Bu şartlarda yeni planlarının olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Emekli Binbaşı ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Poyraz Gürson, Türkiye'nin son dönemde en büyük problemlerinden birinin komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden göç alması olduğunu belirtti.

Türkiye'nin vakit kaybetmeden göç bakanlığı kurması gerektiğini ifade eden Gürson, "Bunu yapamıyorsanız bile Kamu Güvenliği ve Müsteşarlığı altında bir birim oluşturmanız gerekiyor. Bu sorun da başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı'nın içinde olacağı bir organizasyon ile çözülebilir. Afganistan'ı artık alenen işgal eden ABD Türkiye'ye ve çevre ülkelere narkoterör ihracı içinde. Türkiye tüm bunları dikkate alarak bir göç politikası ve bunun için kurumlarını oluşturması gerekiyor" dedi.

Afganistan'a ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi John Bass'ın gitmesinin ABD'nin yepyeni bir oyun kurmakta olduğunun başlı başına bir göstergesi olduğunu kaydeden Günson, şöyle devam etti: "Afganistan üzerinden İran, Rusya, Çin ve ardıl bölgeleri kontrol edebiliyorlar. Bugün baktığınızda ABD Usame Bin Ladin'den sonra orayı ikinci kez işgal etmiş durumda. Bu şartlarda yeni bir planlarının olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bu öncelikle uyuşturucu trafiğiyle ilgili. ABD'nin Afganistan'a yerleşmesinin ardından daha öncekinden 100 kat daha fazla uyuşturucu ve malzemesi ülkeden dışarıya çıkmaya başladı. Bunlar öncelikle komşu ülkeler üzerinden dünyaya yayılıyor. Türkiye'de bir çok Afgan mülteci var, bunların hepsi diyemeyiz ama bir kısmı üzerinden Türkiye'ye narkoterörün de geldiğini bilmek zorundayız. Ayrıca buraya gelen Afganlıların ciddi anlamda savaşabilme kabiliyetleri var. ABD bir şeye takıldı kaldı o da yaklaşık 50 yıldır içinde bulunduğumuz coğrafyada Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Doğu'da ciddi anlamda değişiklikler oldu. Türkiye'de ise istikrar devam ediyor. 15 Temmuz sürecinden de Türkiye TSK ile birlikte güçlü çıktı. Dolayısıyla ABD Türkiye'nin de istikrarının kendi inisiyatifine almak için çabalıyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda içinden geçtiğimiz süreci daha iyi anlayabiliriz."

Poyraz Gürson, ABD'nin bölgede ciddi değişiklikleri beraberinde getirebilecek bir planın içinde olduğunun emekli Yarbay Oliver North'un tekrar göreve gelmesiyle birlikte anlaşıldığına da vurgu yaptı. Gürson, "Albay North ismi İrangate skandalı ile bilinir. Bu anlamda ABD'de tekrar göreve gelmesi önemli. Bölgeye ilişkin, İran'a ilişkin ciddi planları olmasa böyle bir subayı tekrar göreve getirmezlerdi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler