AB KONSEYİ BAŞKANI TUSK'TAN AB ÜYELERİNE:" BREXİT'İ ONAYLAYIN"

AB KONSEYİ BAŞKANI TUSK'TAN AB ÜYELERİNE:" BREXİT'İ ONAYLAYIN"

AB Konseyi Başkan ı Donald Tusk,AB ülkesi liderlerine BREXİT'i onaylamaları çağrısında bulundu...Öte yandan Cebelitarık sorunu da çözüme kavuştu...

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği'ne üye ülkelere, İngiltere ile varılan Brexit mutabakatını onaylama çağrısı yaptı.

Pazar günü Brüksel'de Brexit gündemi ile yapılacak zirve öncesi İspanya, Cebelitarık'ın statüsü nedeniyle boykot tehdidinde bulunuyordu.

Tusk'ın çağrısı İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Cebelitarık ile ilgili gerekli garantilerin alındığını açıklaması sonrası yapıldı.

Yapılan müzakereler sonrasında İngiltere, İspanya'nın Cebelitarık üzerinde talep ettiği hakları Brexit sonrasında tekrar masaya yatıracakları sözünü verdi. İngiltere'nin taahhüdü sonrasında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den açıklama gelmişti.

Sanchez, "Birleşik Krallık ve İspanya arasında 300 senedir devam eden anlaşmazlığı çözebilmek için yeterince güvence aldık." şeklinde konuşmuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa May de Brüksel'e hareketi öncesi yaptığı son açıklamada, bunun, "İngiltere için en iyi anlaşma" olduğunu düşündüğünü söyledi.

BBC Radyosu'nda halkın Brexit ile ilgili sorularını yanıtlayan May, "AB ile anlaşma İngiltere Parlamentosu'ndan geçmezse ülke daha fazla kutuplaşacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler