A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na Gitmeye Hak Kazandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na Gitmeye Hak Kazandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grupta en iyi üçüncü takımlar arasına girerek Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'taki altıncı ve son maçında deplasmanda Sırbistan'a 30-22 yenildi.

Türkiye bu sonuçla, 2024 Avrupa Şampiyonası'na grupta en iyi üçüncü takımlar arasına girerek Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Zrenjanin kentinde Kristalna Spor Salonu'nda oynanan maça ev sahibi takım seyircinin de desteğiyle iyi başladı ve 4. dakikada skoru 3-0 yaptı. Daha sonra etkili oynamaya başlayan milli takım, Beyza İrem Türkoğlu (3), Sevgi Kalyoncuoğlu (2) ve Betül Yılmaz'ın (1) golleriyle 12. dakikada skoru 6-6 eşitledi. Mücadelesi yüksek geçen kalan bölümde de Sırbistan daha etkili oynayarak ilk yarıyı 14-10 önde tamamladı.

İkinci yarıya da Sırbistan etkili başladı ve skoru 36. dakikada 18-11'e taşıyarak Türkiye'ye mola aldırdı. Kalan dakikalarda da ev sahibi takım iyi üstün oyununu sürdürerek maçı 30-22 kazandı.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası yolundaki elemeler grubunda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak Sırbistan'a gelmişti.

Bakan Bak'tan A Milli Kadın Hentbol Takımı'na tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinin ardından tarihte ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında, "2024 Avrupa Şampiyonası 6. Eleme Grubu'nda elde ettiği sonuçlarla tarihte ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımımızı kutluyorum. Milli takımımızın elde ettiği başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyor, A Milli Kadın Hentbol Takımımıza 2024 Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası’nda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda 24 takım, üç ülkede Avusturya, Macaristan ve İsviçre'de karşı karşıya gelecek

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası yolundaki elemeler grubunda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak Sırbistan'a gelmişti.

Milli takım ilk maçında deplasmanda Karadağ'a 39-23 mağlup olmuş, daha sonra Ankara'da Sırbistan ile 29-29 berabere kalan ay-yıldızlılar, gruptaki üçüncü maçında Bulgaristan'ı deplasmanda 30-24 mağlup etmişti. Milliler, grupta dördüncü maçında ise bu kez konuk ettiği Bulgaristan'ı 38-13 yendi. Milli takım, gruptaki beşinci maçında Rize'de konuk ettiği Karadağ'a 30-28 yenilmişti.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, grupta altıncı ve son maçında bu akşam Zrenjanin kentinde Sırbistan'a da 30-22 yenildi.

Türkiye bu sonuçla, 2024 Avrupa Şampiyonası'na grupta en iyi üçüncü takımlar arasına girerek Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda üç ülkede 24 takım mücadele edecek

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık'ta oynanacak.

En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek.

Ön eleme turlarının Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen'de (Macaristan) gerçekleştirileceği 2024 Avrupa Şampiyonası'nda, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen'de oynanacak.

Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana'nın Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak.

THF Başkanı Kılıç: İnşallah çok daha büyük başarılara imza atacağız

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazanmasının Türk hentbol tarihine geçen önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Son maçta yenilmelerine karşın tarihi başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu tarihi başarıyı Sırbistan galibiyetiyle tamamlamak istiyorduk. Takımımız da sahada özellikle savunmada çok güçlü bir mücadele verdi ama hücumda istediklerimizi yerine getiremedik. Hep söyledim Ankara'da aldığımız bir puan bizim için tarihi bir puandı, o tarihi bir puan ve tabii ki Bulgaristan galibiyetleri bizi tarihimizde ilk defa 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine taşıdı bu çok değerli. Bu tarihi başarı, 2026 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliğini yapacağımızı da düşünürsek bu üst üste iki kere Avrupa Şampiyonası finallerinde yarışacağımız anlamına geliyor. Kızlarımızı ve teknik ekibi tebrik ediyorum, yüreklerini sahaya koydular. Bir teşekkür de kızların kulüp takımlarına, ailelerine herkes büyük fedakarlıklarla çalışıyor."

Önemli bir başarıyı hentbol ailesine armağan ettiklerini belirten Kılıç, "İnşallah çok daha büyük başarılara imza atacağız. 2024 Avrupa Şampiyonası'na da Türkiye'de ev sahipliği yapacağımız 2026 Avrupa Şampiyonası'na da farklı mantalitelerle çalışacağız, orada iddialı bir takım olmak istiyoruz. Bunun haricinde erkek milli takımımızda farklı bir kulvarda yeni antrenörleriyle devam ediyorlar. Sporda dün yok bu maç da bitti bundan sonraki hedeflere yönelmemiz lazım. Yeni hedefimiz sürekli olarak Avrupa ve dünya şampiyonası finallerinde yer alan ve ilerleyen yıllarda madalya kovalayan erkek ve kadın milli takımlarını oluşturmak. Tabii nihai hedefimiz Türk bayrağını olimpiyatlarda hentbol olarak dalgalandırmak" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler