A.B.D.: 'Hindistan'ı Seçeneksiz Bırakacağız!'

A.B.D.: 'Hindistan'ı Seçeneksiz Bırakacağız!'

A.B.D., Hindistan hükümetini, ham petrol alımı konusunda ‘seçeneksiz’ bırakacağını açıkladı.


A.B.D., Hindistan hükümetini, ham petrol alımı konusunda ‘seçeneksiz’ bırakacağını açıkladı.Başbakan Narenda Modi'den tehditler konusunda bir açıklama gelmedi.Jerusalem Post'un haberinde; 'hükümetin,'kendi rafinerilerinin çıkarlarını gözeteceği' beyan edildi.

 

A.B.D. ,İran Kararına Tepki Gösterdi

Geçtiğimiz günlerde Hindistan hükümeti, ham petrol alımına OPEC ülkesi İran’dan devam edeceğini ilan etti. OPEC ham petrolünün yüzde sekseninin alıcısı olan Hindistan’ın İran kararı A.B.D. tarafından tepkiyle karşılandı.

Ham petrol piyasasına Shell firması aracılığıyla giren A.B.D., üretimi ellerinde bulunduran OPEC ülkelerinin fiyat belirleme haklarını eleştirdi.A.B.D. gazeteleri, Hindistan’ın ‘İran’ın sağladığı indirim’ sebebiyle OPEC petrolünü tercih etmesini kınadı.

Hindistan'ın Denge Siyaseti 'Seçeneksiz' Kalacak.

Basında, ‘Hindistan, A.B.D. ve İran arasında bir denge siyaseti kurmaya çalışıyor. A.B.D., bu konuda kararlı bir tutum sergilerse Hindistan seçeneksiz kalacaktır.’ ifadeleri kullanıldı. Yöneltilen açık tehditler hakkında Başbakan Narenda Modi’den bir açıklama gelmedi.

Hükümet Mensubu: 'Kendi Rafinerilerimizin Çıkarlarını Korumalıyız'

Konu üzerine bir Hindistan hükümeti mensubu, ‘Bütün bu karmaşada,kendi rafinerilerimizin çıkarlarını göz önünde bulundurmalıyız.’ beyanında bulundu.

Petrol rafinerilerinin çoğunluk hisselerinin hükümete ait olduğu ve fiyatları hükümetin belirlediği biliniyor. Para birimi rupee (rupi)nin,dolar karşısında değerinin düşmesi sonucu artan petrol fiyatları, halkta bir kırılma noktası yaratmış durumda. Hükümetin fiyatları belirleme yetkisinden dolayı,öncesinde fiyatlardan hükümet vergilerini sorumlu tutan halk, doların yükselmesi sonucu dikkatini ‘dolar’a çevirmiş bulunuyor.

Bu kararın ‘OPEC’i ayakta tuttuğu’ ve ‘ucuz petrol sayesinde fiyatları düşüreceği’ söyleniyor. Ülkeyi Şangay İşbirliği Örgütü’ne üye yapan Modi’nin, ‘A.B.D.’ye tepkili duruşu’ ve ‘petrol sorununu çözmesinin genel seçim arefesinde kendisine artı puan kazandıracağı, analistlerin değerlendirmeleri arasında.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika