85 Yaşındaki Hastayı Sırtında Taşıyan Polis: Görevimizi Yaptık

85 Yaşındaki Hastayı Sırtında Taşıyan Polis: Görevimizi Yaptık

Çorum’da 85 yaşındaki refakatçisi olmayan hastayı beşinci kata kadar sırtında taşıyan genç polis, “Bu bizim vatandaşlık görevimiz” dedi.

Çorum'da evinde rahatsızlık geçiren 85 yaşındaki Müzeyyen Kahramantekin, ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından evine gitmek isteyen fakat refakatçisi olmayan yaşlı kadın, hastane polisinden yardım istedi. Hastane polisi Bahçelievler Polis Karakolu ekiplerine durumu bildirerek yaşlı kadının evine kadar bırakılmasını sağladı.

Kahramantekin'in yaşadığı apartmana gelen polis ekipleri asansörün arızalı olduğunu fark etti. Bunun üzerine polis memuru Hasan Başpınar, yaşlı kadını sırtına alarak 5'inci katta bulunan dairesine kadar çıkarttı.

Polis memuru Başpınar, bu durumun her gün yaptıkları bir uygulama olduğunu belirterek, “Bu bizim vatandaşlık görevimiz, polis olarak vatandaş olarak. Sadece Çorum için değil Türkiye için geçerli. Bunu her zaman kanıtlamış bir milletiz” dedi.

Yaşlı kadının kendilerine dua ettiğini ifade eden polis memuru Başpınar, “Biz senin evlatlarınız’ dedik. 'Her zaman ne zaman arasan geliriz teyzem' dedik. Böyle olacağını da bilmedik. Görevimizi yaptık biz” diye konuştu. (Anka)

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler