52 yıldır Türkiye’nin dört bir yanına halı dokuyorlar

52 yıldır Türkiye’nin dört bir yanına halı dokuyorlar

Kayseri’de Durak kardeşler, 1969 yılında çırak olarak halı tamirine başladı. 52 yıldır meslekleri yapmaya devam eden kardeşler Türkiye'nin dört bir yanına iş yapıyor.

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde Mustafa ve Bilal Durak kardeşler, 52 yıl önce çırak olarak başladıkları halı tamir işinde kısa sürede kendilerini geliştirdi. İki kardeş, 1971 yılında kendi iş yerlerini açarak hasarlı halıları tamir etmeye başladı.

Halı dokumasına ve tamirine gönül veren kardeşler, Kayseri’de bu geleneğin son temsilcileri arasında… Durak kardeşler, çevre il ve ilçelerin yanında Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen hasarlı halıları tamir ederek ilk günkü görünümlerine kavuşturuyor.

“ESKİ HALILARIN BİR HİKAYESİ VAR”

“Eski halıların bir yaşanmışlığı, bir hikayesi var” diyen Bilal Durak mesleğine sevgisini şöyle dile getirdi: “Elimizde her halıya uygun ipimiz ve rengimiz mevcut. Sadece makine halılarını tamir etmiyoruz. Motiflerinde kimi zaman hüzün, kimi zaman mutluluk gizlidir. Bizler bu halıların atılmaması, hikayelerin son bulmaması için tamir ediyoruz. Birçok kentten bizlere gönderilen halıları özenle tamir edip sahibine ulaştırıyoruz.”

Durak, halı ve kilim kültürünün Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’nun tamamına yayılan bir gelenek olduğuna Kayseri’de de bu geleneğin Hacılar, Bünyan, Yahyalı ve Sarız ilçelerinde devam ettiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel