50 yıldır korunan Manavgat sahiline golf sahası yapılacak

50 yıldır korunan Manavgat sahiline golf sahası yapılacak

Antalya Manavgat’ta Ulualan sahil bölgesinin 4 otel ve golf alanı için tahsis edilmesine siyasetçiler ve sivil örgütler tarafından tepki gösterildi, kararın iptal edilmesi istendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 30 Aralık 2018’de onaylanan yaklaşık 3 bin dönümlük alan, 3’ü konaklamalı 750’şer dönüm, 1’i konaklamasız 550 dönüm olmak üzere 4 ayrı parça halinde sadece “golf alanı” kullanımlarına tahsis edilecek şekilde planlandı.

Bölgeye giderek incelemede bulunan Manavgat’ın CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Manavgat’ın geleceği olan Ulualan bölgesi, sahil bandında henüz yapılaşmamış, konumu Akdeniz’e kıyısı, Manavgat ırmağı doğal yapısı ve orman alanları ile bütünleşen yapısı ile bölge halkımız için çok büyük önem arz eden ender nitelikteki boş alanlardan biri” dedi.

50 YILDIR KORUNUYOR 

Bölgenin 50 yıldır korunarak bugünlere taşındığını anlatan Sözen, Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu (MUKP) adına yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2 km’lik sahil şeridimizin tamamının, golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesi, çocuklarımızın, halkımızın denizle bağlantısının kopması, izole edilmesidir. Bakanlık hassasiyetlerimizi dikkate alarak golf alanları planlamasını acil iptal etmeli. Biz Manavgat halkı olarak kentimizin sahibiyiz ve Ulualan’ı korumaya kararlıyız.”

Platforma, 37 sivil toplum örgütü ile AKP ilçe örgütü dahil tüm siyasi partiler de destek verdiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler