50 başsavcıya lüks cip! CHP skandal iddiayı Meclis’e taşıdı

50 başsavcıya lüks cip! CHP skandal iddiayı Meclis’e taşıdı

Ekonominin kötüye gittiği şu günlerde gündeme skandal bir iddia geldi. 50 başsavcıya özel cip alınacağı ileri sürüldü. Tartışma yaratan o iddiaları CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Meclis'in gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 50 başsavcı için lüks cip alınacağı iddiasını Meclis’in gündemine taşıdı.

Erkek verdiği önergesinde, “Tasarruf söylemlerinin arttığı ve ekonomimizin ağır bir kriz içinde bulunduğu bu süreçte, tasarrufun daha çok ‘yurttaşlara tavsiye' niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır. Kamu harcamalarının kısılmadığı, örtülü ödeneğin rekor kırarak Nisan ayı için 403 milyon lira kullanıldığı düşünülünce durum daha net anlaşılmaktadır. Bunlara bir başka örnek ise Bakanlığınızla ilgili bir iddiaya dayanmaktadır. İleri sürülen iddia 50 Başsavcı için lüks marka cip alınacağı yönündedir” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da vakıflara aktarılan paralar bir araba önerge oldu  

Erkek, Adalet Bakan Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu soruları sordu;

1- Bahsi geçen iddia doğru mudur? 50 Başsavcı için lüks marka cip alınacak mıdır?
2- Satın alma yöntemi mi, yoksa kiralama mı yapılacaktır?
3- İddia doğru ise bu araçların alım nedeni nedir?
4- Araçların alımı söz konusuysa bir araç ne kadara mâl olacaktır? Ortalama aylık masrafları ne kadar olarak hesaplanmaktadır?
5- Daha önceden gelen Başsavcılar için lüks araç alınması gibi bir gelenek var mıdır? En son ne zaman böyle bir alım yapılmıştır?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler