5 Sene Önce Yayınlanan Belgesel Olay Yarattı! Çin'de Gizli Laboratuvarlarda...

5 Sene Önce Yayınlanan Belgesel Olay Yarattı! Çin'de Gizli Laboratuvarlarda...

İtalya'da 2015 senesinde yayınlanan belgeselde, Çin'in Wuhan kentindeki laboratuvarda SARS virüsü üzerinde gizli çalışmalar yaptığı ortaya konuldu. Geliştirilmeye çalışılan bu virüsün direkt solunum yollarına saldırdığı kaydedildi.

İtalyan gazetesi La Repubblica'da yer alan habere göre; ülkede devlet televizyonu RAI'de yayınlanan eski bir belgesel, dünyayı etkisi altına alan Covid-19'un Wuhan'daki laboratuvarda üretilmiş olabileceği iddialarını güçlendirdi.

5-sene-once-yayinlanan-belgesel-olay-yaratti-cinde-gizli-laboratuvarlarda.jpg

2015 yılında İtalyan televizyon programı "Tgr Leonardo"da ekranlara gelen belgesel, Wuhan ve Kuzey Carolina üniversitelerinin ortaklaşa yaptığı çalışmayı merkeze alıyor. 

5-sene-once-yayinlanan-belgesel-olay-yaratti-cinde-gizli-laboratuvarlarda-001.jpg

Belgeselde Çinli bilim adamlarının yarasa ile farelerden bulaşan ve akciğerlerde büyük tahribata yol açan bir "süpervirüs" üzerine çalıştıkları üzerinde duruluyor.

5-sene-once-yayinlanan-belgesel-olay-yaratti-cinde-gizli-laboratuvarlarda-002.jpg

Belgeselde, Çin laboratuvarlarında geliştirilen yeni tip virüs için şu ifadeler kullanıldı: "Bir grup Çinli bilim adamı yarasalardan aldıkları bir proteinini SARS virüsü üzerine aşılıyor.

5-sene-once-yayinlanan-belgesel-olay-yaratti-cinde-gizli-laboratuvarlarda-003.jpg

Böylelikle yeni tip bir SARS virüsü geliştiriyorlar. Vücudumuzda bulunan Shc 14 molekülü yeni tip koronavirüsün solunum yolları hücrelerimize saldırmasını sağlıyor.

Ayrıca bu yeni geliştirilen virüs bir aracıya gerek duymadan direkt olarak yarasalardan insanlara geçebiliyor. 

Çinli bilim adamları virüsü, gelecekte SARS benzeri olası bir salgın hastalığın oluşması durumuna karşı tedbir amaçlı olarak geliştirdiklerini söylüyorlar.

Ama virüsün yayılma ihtimali ve oluşturacağı olası fayda oranları hesaplanmadan yapılan bu deney tüm dünya için büyük risk taşıyor.

İtalya, ölü sayısı konusunda Çin'i geçmiş durumda. Avrupa'd salgından en kötü etkilenen ülke olan İtalya'da, vaka sayısı ise Çin'i yakalamak üzere.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler