3500 yıllık cinayet! Sır gibi saklanan korkunç gerçek, firavunun tomografisinde ortaya çıktı

3500 yıllık cinayet! Sır gibi saklanan korkunç gerçek, firavunun tomografisinde ortaya çıktı

Mısır firavunu Seqenenre Tao'nun mumyası bilgisayarlı tomografiye sokuldu. Yapılan araştırmalar, bedeninde korkunç yaraların olduğu Seqenenre Tao II'nin savaş alanında yakalanıp hançer, balta ve mızrakla öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Mısır firavunu Seqenenre Taa II (Seqenenre Tao II olarak da yazılır), yaklaşık M.Ö. 1558 yıllarında güney Mısır'ın hükümdarıydı. MÖ 1553'te Hiksoslar tarafından Mısır'ın işgali sırasında savaşta hayatını kaybetti.

1-087.jpg

Firavunun ölümüyle ilgili bazı bilinmeyenler tartışma konusuydu. Teknoloji yardımıyla firavunun kalıntıları tomografiye sokuldu ve yaklaşık 3500 yıllık cinayetin sır perdesi aralandı. Firavunun kafatasındaki yaralar acımasız bir ölümün hikayesini anlatıyor.

Radyoloji uzmanı Sahar Saleem, WordsSideKick.com'a verdiği demeçte, araştırmacıların daha önce şiddetli yaraları olan firavun mumyalarını keşfetmelerine rağmen, şimdiye kadar firavun savaş alanında ölümlere dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Firavun, alnına yukarıdan bir balta veya kılıç darbesiyle çıkacak 2,75 inç uzunluğunda (7 santimetre) bir kesiğe sahipti. Bu yara tek başına ölümcül nitelikte.

Araştırmacılar, burun, sağ göz ve sağ yanakta daha fazla kesinin sağdan ve yukarıdan geldiğini ve balta sapı veya kör bir personel ile teslim edilmiş olabileceğini söyledi.

Bu sırada kralın önünde biri firavunun sol yanağına kılıç ya da balta savurarak derin bir yara daha bıraktı. Soldan, bir silah - muhtemelen bir mızrak - kafatasının tabanına girerek 3,5 cm uzunluğunda bir yara açtı.

Mumyanın elleri bükülmüş ve sıkılmış olduğunu gözlemleyen araştırmacılar, ön kollarında herhangi bir savunma yaralanmasının olmadığına dikkat çektiler.

Seqenenre Taa II'nin öldüğünde ellerinin bağlı olduğunu öne sürmelerine neden oldu.

Saleem yaptığı açıklamada, firavunun savaş alanında yakalanıp birden fazla saldırgan tarafından idam edilmiş olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler