27 MAYIS DARBESİ..

Sevgili okuyucularım ülkemiz ve dünyamız çok sıkıcı günlerden geçiyor.

Sizlere ulaşan haberler sadece sistemin beyaz perdeye yansıttıkları asıl filim perdenin arkasında oynanır her zaman.

Unutmayın tüm savaşlar, kalkışmalar, çatışmalar, darbeler ilk önce ekonominin şekillendirilmesi ve bu şekillendirmeden sistemin yapılanması için yapılır.

Darbe veya savaş yaparken de en önemli husus sahip olduğun veya olacağın ekonomik güçtür.

Yoksa darbe yapamazsın, yapsan da başarıya ulaşamazsın.

Merhum ADNAN MENDERES’i idama götüren hadise kısaca şuydu.

19955 ten sonra ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) daha evvel alınan MARSHALL yardımından sonra kredi musluklarını kapatınca, merhum MENDERES  AMERİKA ve diğer ülkelerden kredi bulamadı.

Böyle olunca yatırımlar durdu, yüksek enflasyon ülkede baş gösterdi.

Menderes tek çıkış olarak MERKEZ BANKASI HARP stokları ALTINLARINI, İsviçre devletine  vererek İsviçre devletine, kısa vadede kredi buldu.

Fakat ABD menderes hükümetine planladığı ömrü biçmişti.

Bunu bilen MENDERES ve arkadaşları giderek artan İÇ VE DIŞ  gerilime karşı 1959 yılında SSCB(SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ) ile ilişki kurarak çok ciddi RUSYA ile angajman içine girdi.

Bu görüşmelerde 500 milyon usd hibe yardım, tüm TÜRK ORDUSUNUN teçhiz edilmesi ve çeşitli ekonomik anlaşmalar üstünde mutabık kalındı.

12 haziran 1960 tarihinde SSCB ve TÜRKİYE arasında MOSKOVA’da atılacak imzalar ile bu konu tamamen dünya kamuoyuna deklare edilecekti.

Maalesef 27 mayıs 1960 günü MBK(MİLLİ BİRLİK KOMİTESİ) adını alan alt rütbeli askerler darbe yaptılar ülkemizde.

ABD devletinin yaptırdığı bu darbe ile ülkemiz farklı bir noktaya gitti.

Menderes ve arkadaşları yargılandı, bu yargılanmaların bazıları kapalı oturum yapıldı bunların hala devlet sırrı taşıyan özellikleri vardır.

Sonuçta BAŞBAKAN  MERHUM ADNAN MENDERES,DIŞ İŞLERİ BAKANI FATİN RÜŞTÜ ZORLU,MALİYE BAKANI HASAN POLATKAN dar ağcında asılarak idam edildiler.

ABD bunu istedi çünkü bir daha ülkede hiçbir siyasetçi SSCB yani RUSYA’ya yanaşmasın, yanaşsa da stratejik olmasını istemedi korksunlar istedi.

Tarih tekerrürden ibarettir derler, yine TÜRKİYE üstünde stratejik planı olan ABD ve müttefikleri uzun yıllardır iktidar olan, belki merhum menderesin hatalarından çok daha fazla miktarda ekonomik, siyasi uluslararası arenada ve ülke içinde hata yapan AK parti ve onun CUMHURBAŞKANI için aynı senaryoyu devreye koydu.

2015 uçak krizi ve 15 temmuz 2016 kalkışmasından sonra kurulan  RUSYA ile derin ilişkiler ve bunun son taçlandırılmaları aralık 2020 yılında yapıldı bu çok önemli bir mesele.

ABD ve müttefiklerinin artık CUMHURİYETİN 100. YILINA girmesine iki yıl kala ülkeyi parçalamak için içten ve dıştan operasyonları son gaz götürmesini bugünlerde daha iyi hissediyoruz.

2010 yılından sonra tamamen ABD ve müttefiklerinin isteği ile yapılan yanlış dış siyaset ve ekonomi yönetiminin sıkıntılarını bugünlerde çok ağır hissediyoruz.

Buna paralel 1973 yılında start almış ayrılıkçı etnik kürt hareketinin tüm Ortadoğu planı tamamlanmış ülkemiz sınırlarında beklerken, BEBEK KATİLİNİ APO'yu bile bu büyük oyuna hazırlayan siyonizim en küçük bir ekonomik ve siyasi sarsılmamızda ortaya çıkacak bir parçalanma ile KÜRT devletinin başına EBEDİ lider olarak getirildiğinde kimse şaşırmasın.

Tüm bu kaos’tan çıkacak tablo karşısında şaşıracak olan TÜRK milleti genişleme ve BÜYÜK TURAN konuşmalarının genişletilmiş haritalarına bakarken parçalanmış bir ÜLKE ile ortada kaldığında şok olacaklarını hatırlatmak lazım.

RUSYA FEDERASYONU komşumuz ile stratejik işbirliğimizi yıktığımız gün tarih tekerrürden ibaret  ABD emperyalizimi ve yandaşları ülkemize her türlü saldırıyı yapacaklardır.

Bunu unutmayın RUSYA FEDERASYONU ile ilişkileri sabote eden guruplar ve yapılar ülkemizin çöküşünde en büyük paya sahip olacaklardır.

ABD emperyaliziminin bu topraklardaki stratejik uzun yıllara dayanan yıkım politikasının en sonuna gelmiş durumdayız.

Merhum MENDERES ve arkadaşlarını, ülkeyi tuzağa düşüren ABD emperyalizmine yenilmeyelim. Rusya ile yapılan bölge ülkeleri  ülkemiz refahı ve selameti için yapılan anlaşmaları sabote ettirmeyelim.

Bir silahın başına HAİN koyarsan 15 temmuz 2016 yılındaki gibi gelir senin silahınla seni vurur.

SİLAH haine verilmez.

VAZİFESİNİ İHMALE SÜRÜKLEYENE MERHAMET,

VATANA İHANETTİR.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.