23 yıldır kayıp olan Türk kızı Hilal’i bulmak için yeniden çalışma başlatıldı

23 yıldır kayıp olan Türk kızı Hilal’i bulmak için yeniden çalışma başlatıldı

Almanya’nın Hamburg şehrinde 27 Ocak 1999 yılında henüz 10 yaşındayken "şeker almaya gidiyorum" diyerek evden çıkan Türk kızı Hilal Ercan için Alman polisi yeniden arama çalışmalarına başladı.

Almanya’da 27 Ocak 1999 yılında 10 yaşındayken Elbgau Pasajı alışveriş merkezine giderek kayıplara karışan Hilal Ercan yeniden gündeme.

Kendisinden hiçbir iz alınamayan Hilal, Hamburg’da kaybolup bulunamayan tek çocuk olarak kayıtlara geçmişti.

Şimdi yerel polis, Hamburg’da bir evin bahçesinde kazı çalışmalarını başlattı. Yetkililer, 23 yıldır kayıp olan ve gizemi çözülemeyen olayın bu kez sonuca ereceğinden umutlu olduklarını dile getirdi.

Polis, arazinin beş farklı bölgesinde kazı çalışmaları yürütüyor

YILLAR SONRA GELEN İTİRAF

Hamburg’daki Volkspark’ta, Autobahn 7’nin hemen yanındaki bir evin bahçesinde kazı çalışmaları başlatıldı. Polis, mülkü kordon altına alırken, burada bir cesedin gömülü olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Alman Bild gazetesi, arazinin beş farklı bölgesinde kazı çalışmalarının sürdüğünü yazdı.

1999 yılında kaybolan Hilal Ercan’ı arama çalışmaları 2005 yılında polise gelen bir itiraf ile hız kazanmıştı. O yıl, Dirk A. adında bir kişi Hilal’i öldürdüğünü söylemiş fakat gömdüğü yeri söylememişti. Yaşları 6 ile 15 arasında değişen yedi çocuğa yönelik birçok cinsel saldırıdan ceza alan Dirk A., daha sonra bu itirafını geri çekmişti. Polis de o dönem, aramalardan bir sonuç alamadı.

Hamburg'un en uzun süredir kayıp arama vakası olan Türk kızından 23 yıldır haber alınamıyor - Son Dakika Haberler

KENTTEKİ EN BÜYÜK GİZEM

Hamburg tarihinin en uzun süren kayıp arama vakası olarak kayıtlara geçen Hilal Ercan vakasının baş şüphelisi, Dirk A. psikiolojik tedavi gördü ve işlediği cinsel suçlar nedeniyle 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra ise tehlikeli cinsel suçlu olduğu gerekçesiyle kapalı psikiyatri kliniğine yatırıldı. Ancak yine de Hilal ile bağlantısı hiçbir zaman kanıtlanmadı…

Baba Kamil Ercan ile anne Ayla Ercan, kızları Hilal’in evi kendi başına terk edip gidecek bir çocuk olmadığını kaçırılmış olabileceğini söylese de bu iddia da hiçbir zaman kanıtlanmadı. Hilal Ercan'ın kayboluşunun üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen umudunu kesmeyen ailesi, kendi kurdukları Die Suche nach Hilal” (Hilal'i arıyoruz) adlı internet sitesi ve kendi oluşturdukları ekiple, polisin yapamadığını yapmaya çalıştıklarını söyledi.

19 yıldır kayıp Hilal için yeni umut! - Yaşam Haberleri

5 BİN EURO ÖDÜL KONMUŞTU

Hilal Ercan son olarak, 27 Ocak 1999’da, saat 13.15’de Hamburg’da Elbgau Caddesi’ndeki alışveriş merkezinde görüldü. Hilal kaybolduğunda 145 cm boyunda ve siyah-uzun saçlıydı. Polis, Hilal’i bulabilmek için 5 bin euro ödül koydu.

Şu an Hamburg’da yürütülen çalışmalarda bir sonuca varılıp varılmadığı net değil. Hilal'in ailesi ve bölge halkı polisten gelecek haberi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler