2020'de Başımıza Gelen 6 Felaket

2020'de Başımıza Gelen 6 Felaket

2020, girdiği günden beri hayatımıza farklı konularla etki etmeye devam ediyor.

Özellikle ülkemiz ve dünyamız için doğal afetlerin sıklaştığı bir dönemdeyiz. Depremler, yangınlar, virüsler derken 2020’de daha 4 ay geçmeden 1 sene boyunca yaşayacağımızdan fazla felaketi gördük. Bugün sizlere 2020’de şu ana kadar başımıza gelen 6 felaketten bahsedeceğiz. Bu felaketlerin doğal felaketler olduğunu belirtelim:

Avustralya Yangını

Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir yangın olan Avustralya yangını, aslında 2019’da başlayan bir felaket. Yaklaşık 6 ay süren ve toplamda 12 milyar hektarlık alanı küle çevirdiği düşünülen bu yangın, o kadar büyük bir felaketti ki milyarlarca hayvanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu dönemde Avustralya hükümeti, develer çok fazla su tükettiği ve yangın dolayısıyla kuraklık çoğaldığı için binlerce deveyi öldürmüştü. 

Elazığ ve Malatya Depremi

Ülkemiz her zaman deprem kuşağında yer alan bir konumda olmuştur. Bu sebeple pek çok bölgemizde sık sık deprem felaketini yaşarız. Yaşadığımız son büyük çaplı deprem de 24 Ocak 2020’de merkez üssü Elazığ - Sivrice olan bir bölgede meydana geldi. Derinliği yalnızca 6,75 km olan depremin büyüklüğü 6,8 olarak açıklanmıştı. Deprem sonucunda 37’si Elazığ, 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca bu süreçte 1466 kişi yaralanırken 45 vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtuldu.

Van Çığ Felaketi

4 Şubat 2020’de Van Bahçesaray üzerinde bir çığ felaketi yaşandı. Bir servisin üstüne düşen çığın ardından, bu servisi kurtarmaya çalışan insanların üzerine ikinci kez çığ düşünce, sonuç olarak toplamda 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş oldu. Bu olayda 11 askerimiz, 9 korucu ve 2 itfaiye eri şehit oldu.

Pistten Çıkan Uçak

Çığ felaketinden hemen 1 gün sonra, yani 5 Şubat’ta yaşanan bu olayda, Pegasus’a bağlı bir uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. İçerisinde 2’si bebek olmak üzere 177 yolcu ve 6 mürettebat olan uçak 3 parçaya bölündü. Bu felakette 3 vatandaşımız hayatını kaybederken 180 vatandaşımız yaralı olarak kurtuldu.

Çekirge İstilası

2020’de ülkemizin de içinde bulunduğu Orta Asya coğrafyasında görülen bu felakette, yaklaşık 85 milyon çekirge birlikte hareket etti. Ülkemizi teğet geçen bu felaket, komşu ülkelerimiz İran, Irak, Yemen’e kadar sıçramış olmasına rağmen bizim ülkemize yansımadı.

Koronavirüs Salgını

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde bir doktor tarafından duyurulan koronavirüs salgını (Covid-19) 6. ve belki de en büyük felaketimiz. Ülkemiz dâhil tüm dünyayı kırıp geçen bu virüs, çıktığı günden beri 2 kez merkezi noktasını değiştirdi. Çin’de başladıktan sonra merkez noktasını Avrupa’ya kaydıran virüs, şimdi de ABD üzerinde etkisini gösteriyor. Resmi açıklamalara göre şu ana kadar koronavirüse yakalanan insan sayısı 962.977. Bu kişilerden 49.180’i hayatını kaybederken, 202.935’i ise iyileşmiş. 

Görünen o ki virüs nedeniyle bir süre daha evlerimizde kalacağız. Umarız, 2020’nin devamında böyle felaketler görmeyiz. Özellikle yaralarımızı sarmak için önümüzdeki döneme ihtiyacımız var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler