Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

2019’DA MARS VE VENÜS EL ELE…

2018 yılına hoşça kal dediğimiz şuaralar geriye dönüp baktığımızda gökyüzünün geçmişte ne kadar hareketli ve karmaşık olduğunu fark etmemek elde değil. Retroların ve tutulmaların yılı diyebileceğimiz muhteşem öğretici 2018 yılı ardından, 2019 çok daha net ve berrak bir şekilde indirgenmiş retroların ve dengeli açıların müjdesini veriyor.

Yeni yılda Mars ve Venüs’ün atağa geçmesi hepimiz açısından umut verici. İkili ilişkiler ve flörtlerin oldukça aktif ve romantik gelişeceği bu yeni yılda etkin eril ve dişil enerjilerin özellikle Balık ve Akrep burçlarına transfer olmalarıyla 2019’un en romantik ve güzel günlerini Balık, Akrep, Koç, Terazi ve Boğaların yaşayacağını aşikâr. Mars ve Venüs işbirliğinin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Akıl ve vicdanı dengede tutabileceğimiz, sağlıklı, mutlu, barış ve sevgi dolu yeni bir yılımız olsun!

 

KOÇ: 2019’un en şanslı burçlarından olan Koçlar yeni yılda adeta durmak nedir bilmeyecekler. Yönetici gezegeniniz olan Mars, 2019 yılı boyunca retro yapmadan alabildiğine ilerlerken tasarladığınız projeleri, dillendirme ve ortaya çıkarma zamanını vurguluyor. İçinizde tuttuğunuz veya açıklama durumunda çekinceler yaşayacağınızı düşündüğünüz durumlar bu yıl bir başarı hikâyesi haline dönüşebilir. Yazılı veya sözlü şekilde kendinizi ifade etmekten çekinmemeniz yaz sonlarına doğru size yeni fırsatlar sunacak. Ayrıca ikili ilişkilerde Mart ayından itibaren kendinizi tutkulu bir beraberlik içinde bulabilirsiniz.


BOĞA: Yönetici gezegeniniz Venüs 2019 yılında maddi ve ekonomik anlamda oldukça hareketli günlere işaret ediyor. Yeni yıl Boğalar için bir toparlanma yılı olmakla beraber eskiden kafanıza takılmış ve aşılması zor gibi gözüken konuları da bertaraf etmekte. Yeni yılda dilek ve umutlarla ilgili olan görüşlerinizi yeniden yapılandırıyorsunuz. Hayallerinizi yeni yılda rotanızda tutarak geleceğe dair daha somut adımlar atabilirsiniz. Edindiğiniz başarılar ile birlikte sosyal anlamda da dikkat çekerek romantik ve hoş sürprizlerle karşılaşma olasılığınız Mayıs ayı itibariyle oldukça yüksek olacak.

İKİZLER: 2019 yılında ev, aile ve iş gibi toplumdaki statünüzü belirleyen durumlarda yapacağınız kararlar ve atılımlar size oldukça iyi fırsatlar sunabilir. Yaz ortalarında şöhret, terfi, kariyer ödülleri ve mesleki fırsatlar size çok daha yakın olacak. 2018 yılı sizin için tam bir deneme ve yanılma süreci oldu ve bu sayede size neyin iyi geldiğini çok iyi analiz etmiş oldunuz. Analitik ve rasyonel eğilimde olmanız size 2019 yılında hem insan ilişkileri açısından hem de kariyer anlamında çok daha fazla fırsat tanıyacak. Kandırılamayan burçlarda bu sene başrol sizin diyebiliriz.

YENGEÇ: 2019 yılında uzak mesafeli yolculuklar, uluslararası ticaret ile ilgili bağlantılar, yabancı ülkelerdeki insanlarla haberleşme ve ilişkilerinizde beklenmedik fırsatlar gündeme gelebilir. Mevcut yerinizi değiştirme veya geçmiş rotasyonunuza dönme gibi temel değişiklikler yılın ortalarına doğru sizi kararlar almaya zorlayacak. 2019 yaz sonunda ayrıca eğitim ve akademisyenlik ile ilgili tasarladığınız ve size yakın gözüken seçenekler açısından güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bu değerlendirmeler ile beraber sene sonuna doğru ilişkiler konusunda köklü kararlar alacaksınız.

ASLAN: Maddi anlamda şanslı Aslanların 2019 senesi, geçen senelere kıyasla çok daha rahat geçecek. Yeni yılda, 2018 boyunca aklınızı meşgul eden önemli konuları finalize ettiğinizi ve mental olarak hafiflediğinizi hissedeceksiniz. İlişkiler adına öğretici bir seneden geçtiniz ve 2019’a girerken çoğu yükünüzü aslında geride bıraktınız. Bu yeni yılda kariyeriniz ve kalbiniz için ortak kararlar verme eşiğindesiniz. Kendinize uygun bir partner ile müşterek pek çok fırsatı yaz ortalarında deneyimleyeceksiniz. 2019’da kazançlar, ödül, hediye ve miras gibi konularda şansınız oldukça yüksek diyebiliriz.

BAŞAK: 2019 senesi özellikle ikili ilişkiler ve evlilik girişimleri için oldukça aktif bir süreç diyebiliriz. Uzun zamandan beri süre gelen ilişkilerin artık adını koymak için oldukça uygun bir senede olacaksınız. Karşınızdaki kişiyi etkiniz altında bırakarak güzel bir dönem başlatabilirsiniz. Şubat ayından itibaren aradığınız kıstaslardaki doğru insan karşınıza çıkabilir. İnce eleyip, sık dokuduğunuzu siz de biliyorsunuz ve yeni yılda bunun aslında ne kadar faydalı olduğunu teyit etmiş olacaksınız.

TERAZİ: Yönetici gezegeniniz Venüs 2019 da tüm hızıyla ilerleyip size fırsatlar sunmak için elinden geleni ardına koymuyor. Ne şanslı ki yeni yılda asla retro yaşamamanız, hayallerinizin artık çok daha hızlı gerçekleşmesi anlamına geliyor. Yaz ayları itibariyle iş başvuruları ve kariyer fırsatları yeni yılda sizin için daha aktif ve hareketli olacak. Ayrıntıları göz önünde tutarak kar sağlayacağınız bu yeni yılda ayrıca sağlıkla ilgili aksattığınız mevzuları da toparlayarak yeni yılınızı bedensel ve mental olarak verimli bir şekilde değerlendireceksiniz.

AKREP: 2018 belki de en çok akrepleri değiştirdi. Şans ve spekülasyonla ilgili durumlar, şuana kadar oldukça kafa karıştırıp Akrepler’in yolunu çizmesinde farklı durumlar ortaya koydu. 2019 yılında ise yatırımlar ve parasal mevzularda özellikle Akrepler 2019 Mart ayından itibaren çok şanslı olacaklar. 2019 baharıyla birlikte ailevi mevzular açısından da ciddi kararlar alabileceğiniz güzel günler eşiğindesiniz. Risk almak konusunda 2019 da endişe etmeyin, fırsatlar cesurlardan yanadır. Sevdiğinize açılmanız durumunda kendinizi güzel bir birliktelik içinde de bulabilirsiniz.


YAY: 2019 yılı Yay’lar için aile yaşamı, ev ile ilgili konularda daha aktif bir döneme işaret ediyor. Yeni yılda ortaya çıkacak gelişmelerle beraber yeni bir eve çıkma veya yeni bir aile kurma gibi temel konular ön planda ilerliyor. Uzundur hayal ettiğiniz nişan veya evlilik gibi büyük değişimler 2019’da karşınıza çıkabilir. Yazın birliktelik üzerine güzel bir anlaşma eşiğinde kendinizi bulabilirsiniz. Evli olan Yay’lar ise evlerinin daha büyümesi ve hanenin çoğalması gibi gelişmeleri muhtemelen yılın sonuna doğru görmüş olacaklar.


OĞLAK: Yeni yılda temel anlamda öğrenme ve iletişim becerinizi daha yoğun kullanacağınız ilk altı ay içerisinde kariyer fırsatları oldukça çok olacak. 2019 sizin için daha çok yazı, konuşma, editörlük ve araştırma yetenekleri ile ilgi işlerde aktif fırsatlar sunabilir. Uzundur yazmayı veya yayınlamayı düşündüğünüz bir projeniz, yaz gelmeden somut anlamda gerçekleşebilir. Yeni cephelerde yapacağınız bu yeni girişimler size 2019’da oldukça iyi fırsatlar sunabilir. Popülerliğiniz artışı yeni yılda aşk trafiğinizi de etkileyecek.


KOVA: 2019’da çalışarak elde ettiğiniz kazançları, finansal fırsatları ve sahip olduğunuz maddi varlıkları iletişim yönünüzü daha aktif kullanarak çoğaltabilirsiniz. 2018 yılı size iş ve kazanım konusunda çok şey öğretti ve iyi birikim imkânları da sundu. Yaptığınız yatırımlar yeni yılda size yeni kapılar açacak, hem de oldukça farklı yönlerde. Konuşmaların ve temasların daha yoğun olacağı 2019 senesinde ortaklarınıza kendinizi açıkça ifade etmek size iyi fırsatlar yaratacaktır. Aşk konusunda gözünüzdeki perdenin kalkması ile yeni yılda yeni ufuklara yelken açmanız olası.


BALIK: Bu yeni yıl sizin için bir nevi kişisel gelişim senesi olacak diyebiliriz. 2019’daki niyet ve planlarınız, gözlerinizin açılmasıyla doğru yolda daha akılcı bir şekilde ilerleyecek. Malum yönetici gezegeniniz Neptün’ün sizi 2018 yılında hayallerinizden koparmaması sonucu fiziksel gerçek dünyamızda zorluklar çektiniz. Kendinizle alakalı olan, özellikle öncelikleriniz gibi önemli konularda yoğunlaşacağınız 2019’da size daha çok motivasyon sağlayacak etkileri keşfedeceksiniz. Bu yıl amaçlarınızı gözden geçirerek kendi felsefenize uygun yeni bir benlik inşa edebilirsiniz. Aşka olan bakış açınız da tekrar şekillenecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar