2019 yılında erkek şiddetinden 474 kadın hayatını kaybetti

2019 yılında erkek şiddetinden 474 kadın hayatını kaybetti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun hazırladığı rapora göre, Türkiye'de 2019 yılında erkek şiddetinden 474 kadın hayatını kaybetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KDCP) çarpıcı bir rapor hazırladı. Platforum, 2008-2019 yılları arasındaki verilerini paylaştı. Kadın cinayetlerinde yaşanan yükseliş ise oldukça dikkat çekici oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin 81 ilinde kadın cinayetleri yaşandı.

Platformun açık kaynaklardan derlediği kadın cinayetleri istatistiklerine göre, 218 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemezken, 27'si ekonomik bahaneyle, 114'ü boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

115 KADININ KİM TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

2019 yılında kadınların şüpheli ölümlerinin arttığının vurgulandığı raporda, "Kadınların evde, yol kenarında, denizde, dere kenarında şüpheli bir şekilde ölü bulunduğu durumlarla çokça karşılaştık. Yangın veya intihar süsü verilmiş kadın cinayetleri oldu. Bu sene gerçekleşen 474 kadın cinayetinin 115'i şüpheli olarak kayıtlara geçti ve failleri bulunamadı" denildi.

EN YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜLER

134'ü evli oldukları erkek, 25'i eskiden evli olduğu erkek, 51'i birlikte olduğu erkek, 8'i eskiden birlikte olduğu erkek, 29'u amcası, eniştesi, evli olduğu erkeğin babası, kardeşinin evli olduğu erkek gibi akrabalık ilişkileriyle bağlı olduğu kişiler, 19'u tanıdık, 15'i babası, 13'ü kardeşi, 25'i oğlu, komşusu, çocuğuyla aynı okulda veli olan kişi gibi tanıdığı kişiler, 3'ü de tanımadığı kişiler tarafından öldürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel