10 parmağında 40 marifet! Yahya ÜSTÜN

10 parmağında 40 marifet! Yahya ÜSTÜN

Bir tarafta maddi kriz içerisinde intihar eden Yetişkin kardeşler diğer tarafta ise Yahya Üstün gibi şanslı insanlar.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen 4 kardeşin siyanürle intiharının ardından ülkede ki ekonomik krizin hangi boyutlara ulaşmış olduğu gözler önüne serildi.

Bir çok şehirde işsizlik kol gezerken, üniversite mezunları iş bulamazken bazıları ise oldukça şanslı bir şekilde 40 ayrı yerden maaş alabiliyor. Peki bunun vebali kimin boynuna...

ÖN PLANA ÇIKTILAR

Özellikle Necmettin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında bulunan Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarının Türk Hava Yolları (TYH) yönetiminin büyük bir kısmını oluşturması Erdoğanın TYH üzerinde ki gücünü gözler önüne sermeye başladı.

Bilal Erdoğan gibi 1999'da mezun olan Arda Ermut, Yönetim Kurulu Üyesi olurken, yine aynı yıl mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur THY'de Genel Müdür Yardımcısı, Ebubekir Akgül İnsan Kaynakları Başkanı pozisyonunda çalışıyor. 1993 mezunu Ogün Şanlıer de THY Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Basın Müşaviri Yahya Üstün, Reklam Müdürü Rafet Fatih Özgür de Kartal AİHL mezunu olarak ön plana çıkıyor. 

18-001.jpg

40 Şirkette Yönetim Kurulu Üyesi

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün  40 kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia edilirken  Ali Kıdık, sosyal medya hesabından şirketlerin listesini paylaştı. Kıdık, “THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 40 tane kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi. Üstün zekalı dememin sebebi bu. Her babayiğit 40 şirketle ilgilenemez. 10 parmağında on marifeti geçtik tam 40 ayak olur” ifadelerini kullandı.

screenshot-2019-11-07-ali-kidik-on-twitter3.pngscreenshot-2019-11-07-ali-kidik-on-twitter2.pngscreenshot-2019-11-07-ali-kidik-on-twitter1.pngscreenshot-2019-11-07-ali-kidik.jpg

İddialar Üzerine Açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu iddialarına yanıt verdi. Her şirketten ayrı ayrı ücret almadığını söyleyen Üstün, "TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım" dedi.

screenshot-2019-11-07-yahya-ustun-on-twitter.png

Yahya Üstün Kimdir?

1985 yılında İstanbul’da doğan Yahya Üstün, yükseköğrenimini 2011 yılında Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel iletişim Tasarımı Bölümünde tamamladı. Üniversite eğitimiyle eş zamanlı olarak giriş yaptığı medya sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev alan Üstün,  2012 yılında ATV’nin Londra Temsilciliğine atandı. Bir yıl süresince buradaki görevini ifa etmenin yanı sıra, Londra’da medya ve iletişim alanında faaliyet gösteren önemli uluslararası kuruluşlarda çeşitli akademik programlara katıldı. 2014 ve 2016 yılları arasında, ATV Avrupa’nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü.  2016 yılı Ocak ayı itibariyle Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği görevini icra etmektedir. Aynı zamanda, çok sayıda spor kulübü ve federasyonda yönetim kurulu üyeliği pozisyonunda görev alan Yahya Üstün, iyi düzeyde İngilizce ve temel seviyede Arapça bilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler