1.BÜYÜK MEDYA SAVAŞI:CNN 1-TRUMP 0

1.BÜYÜK MEDYA SAVAŞI:CNN 1-TRUMP 0

Geçtiğimi günlerde CNN International'in deneyimli ve başarılı Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta ile basın toplantısında yaşanan gerginlik yaşayan Trump ile CNN arasında yükselen tansiyonda ilk zafer CNN'in...

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da düzenlenen bir basın toplantısı esnasında CNN International'in deneyimli Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta'nın sorusunu beğenmeyen ve Acosta ile önce tartışma yaşayan daha sonra ise hızını alamayarak Acosta'nın Beyaz Saray akreditasyonunu iptal eden Trump'a karşı CNN'in tepkisi gecikmemişti...

CNN,yapılan uygulama ve sonucunda Jim Acosta'nın Beyaz Saray akreditasyonunun iptali sonrasında Trump ve bazı gizli servis çalışanları hakkında dava açmıştı.

Trump yönetimi ise geri adım atmayı reddetmişti...

Davanın görülmeye başlaması ile birlikte mahkeme dava sonuçlanıncaya kadar akreditasyonu iptal edilen CNN Beyaz Saray Muhabiri Jim Acosta'nın akreditasyonunun geri verilmesine hükmetti.

Beyaz Saray yetkilileri ise akreditasyonun "Geçici" olarak  verileceğine dikkat çekerek  "Bundan sonra daha adil basın toplantıları yapılabilmesi için bir dizi yeni kural da getireceğiz" açıklamasını yaptılar.

CNN ise ilk kararın ardından en kısa sürede mahkemeden kesin sonucu da beklediklerini ve bu davayı sadece kendileri ve muhabirleri için değil ABD'de basın özgürlüğünün korunması için açtıklarını açıkladı.

Akreditasyonu geçici olarak da olsa geri verilen Jim Acosta'nın karar sonrası ilk açıklaması ise "İşimize devam edelim" şeklinde oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler