1.5 milyar TL’lik ‘hata’: İSFALT oyunlarla devre dışı bırakıldı

1.5 milyar TL’lik ‘hata’: İSFALT oyunlarla devre dışı bırakıldı

İBB iştiraki İSFALT, İBB’nin ihalesinden aritmetik hata nedeniyle elenince belediyenin kaynakları başka bir şirkete gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2016’da yapılan 3 yıl süreli ihalede en düşük teklifi vermesine karşın İBB iştiraki İSFALT’ın oyunlarla devre dışı bırakıldığı ortaya çıktı.

İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 4 Ağustos 2016 tarihinde bin 95 gün süreli “İstanbul Geneli Yol Yapım İşi” ihalesi açtı.

İhalenin yaklaşık maliyet 1 milyar 799 milyon 409 bin 580 TL olarak belirlendi. İhaleye 6 firma katıldı, 5 firmanın teklifi geçerli sayıldı. İhalede en düşük teklifi 1 milyar 580 milyon 311 bin 400 TL’yle belediye şirketi İSFALT A.Ş. verdi. İSFALT A.Ş. aritmetik hata nedeniyle elendi. İhaleyi MET-GÜN İnşaat şirketi 1 milyar 584 milyon 119 bin 700 TL ile kazandı. 

UYARI YAPILMIŞ

Bu süreç İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı’nın 31 Mart 2017 tarihinde hazırladığı muhalefet şerhine de yansıdı. Balyalı şerhinde “6 firmanın katıldığı ancak 5 firmanın teklifinin geçerli olduğu ihalede en düşük teklifi iştirakimiz İSFALT A.Ş. vermiş. Yol ve asfalt işi olan bu ihalede İSFALT A.Ş. birim fiyat teklif cetvelinin 38. ve 46. Maddelerindeki aritmetik hata nedeniyle elenmiş ve ihaleyi en düşük 2. teklifi veren firma kazanmış.

İSFALT yetkililerinin basit bir hatası nedeniyle 1 milyar 580 milyonluk kaynak iştirakimiz dışında bir başka firmaya gitmiştir. Her açıdan suistimale açık olan bu hatayla iştirakimiz olan İSFALT A.Ş. iştigal konusuyla ilgili olan ihalede belediyemizden ihale alamamıştır” ifadelerini kullandı.

Balyalı “İSFALT’ın asfalt ihalesinde normal olmayan şekilde elenmesi gibi konular düzene konulmalıdır” uyarısında da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler